Martie – luna femeii, luna in care sarbatorim toate femeile din viata noastra, le oferim flori si le coplesim cu cadouri. Pe langa faptul ca prima luna de primavara este simbolul puternic al renasterii, al luminii si al victoriei, deoarece toata lumea vede iarna ca fiind un mare necaz, mai ales daca este una grea si geroasa, aceasta mai este si luna femeii, deoarece in data de 8 Martie cu totii sarbatorim emanciparea sexului frumos, pentru care atat de mult acesta s-a luptat.

In unele traditii ziua de 8 Martie este si ziua mamei insa cel mai mult se celebreaza independenta feminina si puterea pe care aceasta a dat-o, prin simplul fapt ca au primit drepturi egale cu cele ale barbatilor. Luna martie este oarecum impropriu spus ca este luna femeii, deoarece dupa data de 8 martie se cam duce tot farmecul, insa fiind luna florilor ne putem raporta in acest fel si la femeile care adesea sunt ca niste flori, ce dau prospetime si stralucire vietii noastre.

Citește și:  Traditii populare de Sfantul Ignat

Daca ne-am raporta insa la trecut, la ceea ce insemna femeia in mediul rural mai ales, cu siguranta ne-am gandi numai la faptura ancestrala care avea grija de casa, de camin, de copii si de intreaga familie. Insa in prezent lucrurile stau cu totul altfel, acum femeia este si puternica si plapanda, ea poate sa ocupe functii importante in cadrul societatii si poate sa conduca adevarate revolutii pentru binele umanitatii. In cateva cuvinte, nimic din ceea ce face barbatul nu mai poate face si femeia.

Tocmai de aceea, luna martie este luna femeii, o luna in care cu totii ne amintim cu drag de ziua in care lupta a fost castigata in favoarea independentei si a egalitatii intre sexe. Cum o sarbatorim, toata lumea stie, deoarece daca nu din instinct si condusi de iubire, macar din educatie elementara incercam sa facem femeile din preajma noastra sa se simta speciale, daruindu-le flori si martisoare si sa le aratam ca merita aceasta pozitie pe care au ocupat-o prin lupta dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.