In timp ce multi dintre noi petrec ziua de 31 decembrie facand ultimele pregatiri necesare intampinarii noului an si depanarii amintirilor, a enumerarii esecurilor si deopotriva succeselor inregistrate in anul ce urmeaza sa il lasam in urma, exista anumite persoane ce au ales sa isi petreaca altfel acest eveniment. Astfel, acestea au incercat si dupa cum veti afla in randurile urmatoare, au si reusit sa stabileasca recorduri mondiale de Anul Nou, devenind nemuritori in consacrata Carte Mondiala a Recordurilor (Guiness World Records Book).

Astfel, un prim record mondial si, de asemenea, cel mai recent, inregistrat in data de 31 decembrie a anului 2010 este cel al caror protagonisti au fost 5726 de persoane ce s-au lovit cu pumnii, record stabilit la initiativa celor de la postul de televiziune MTv. Realizat in renumita piata Times Square din New York, S.U.A., recordul este recunoscut sub numele de “cei mai multi oameni lovindu-se cu pumnul” (“most people fist pumping”). De asemenea, tot in anul 2010, un record mondial de Anul Nou este stabilit si de catre fosta jucatoare de cricket Claire Taylor, prima femeie din lume care a fost premiata de catre Regina Marii Britanii in preajma Anului Nou, cu MBE – Most Excellent Order of the British Empire, o distinctie cavalereasca, castigand un premiu Wisden, de la 120 de ani de la aparitia acestei ceremonii de decernare a premiilor Wisden. Astfel, Claire Taylor este prima femeie desemnata de premiile Wisden ca fiind printre cei 5 jucatori de cricket castigatori ai anului 2010.

Jucatoarea de cricket Claire Taylor, Foto: cricket77.com
Jucatoarea de cricket Claire Taylor, Foto: cricket77.com

Tot pe 31 decembrie, insa in anul 2009, un alt record mondial de Anul Nou este stabilit de catre Travis Pastrana, originar din Statele Unite ale Americii, la evenimentul organizat de catre brand-ul de bauturi energizante Red Bull, si anume Red Bull: New Year, No Limits’ Event (Red Bull: Evenimentul Un Nou An, Fara limite), in Long Beach, California. Astfel, Travis Pastrana a reusit sa stabileasca un nou record la cea mai lunga saritura pe rampa cu o masina de raliuri, si anume, cel de 81,99 de metri. Incavalerirea ciclistului Chris Hoy de catre insasi Regina Marii Britanii, este de asemenea un record mondial de Anul Nou, fiind primul cyclist ce este distins cu acest titlu regal.

Travis Pastrana record pentru cea mai lunga saritura de rampa, Foto: dpi143arya.wordpress.com
Travis Pastrana record pentru cea mai lunga saritura de rampa, Foto: dpi143arya.wordpress.com

Un nou record mondial de Anul Nou este stabilit in anul 2008, pe data de 31 decembrie, in ceea ce priveste cele mai multe scari urcate cu ajutorul bicicletei, acesta fiind de 88 de etaje ale turnului Jin Mao din Shanghai, China. Detinatorii acestui record mondial sunt Zhang Jincheng din China, Xavi Casas, originar din Andorra, precum si columbianul Javier Zapata.

Citește și:  Plugusorul, unul dintre cele mai vechi traditii romanesti

Data de 31 decembrie 2006 este gazda unui record mondial in cadrul domeniul IT. Astfel, o echipa de cercetatori apartinand Universitatii din Tokio, au reusit sa transmita 585 de gigabiti pe o raza de 32,372 km de retea in aproximativ jumatate de ora. Recordul mondial de Anul Nou in ceea ce priveste cea mai extinsa transmitere de date si comunicare cu o medie de 9,08 gigabiti pe secunda stabilita de catre echipa condusa de catre profesorul expert in stiinta computerelor Dr. Kei Hiraki, s-a intins de la Tokio la Chicago (Statele Unite ale Americii), la Amsterdam (Olanda), ca mai apoi sa se intoarca din nou la Tokio prin reteaua orasului Seatle (Statele Unite ale Americii. Pentru acest eveniment a fost aleasa seara Ajunului Anului Nou deoarece se stie ca in aceasta perioada de timp, conexiunea internet este foarte scazuta datorita multiplelor accesari din lumea intreaga.

De asemenea, un alt record mondial de Anul Nou este detinut de catre China, ca avand cea mai mare migratie umana anuala. Probabil ca nu multi stiu ca in traditia acestei tari face parte si obiceiul locuitorilor de a migra acasa pentru a-si petrece Anul Nou alaturi de familie, cum de altfel se intampla peste tot in lume. Puternica industrializare a Chinei a determinat peste 1,3 miliarde de locuitori sa se mute in marile orase, departe de plaiurile natale, reprezentate in mare parte de zona rurala. Perioada de calatorie intitulata Chunyun a inregistrat peste 2,26 de miliarde de calatorii cu trenul, cu doua saptamani inainte de inceperea festivalului Anului Nou.

Chunyun o perioada de calatorie din China, Foto: mayleechai.wordpress.com

Cel mai vizitat templu hindus este un alt record mondial de Anul Nou, detinut de catre Templul Tirupati din India, al carui numar zilnic de vizitatori in timpul anului este de cuprins intre 30.000 si 40.000, pe data de 1 Ianuarie inregistrandu-se, insa, 75.000.

Templul Tirupati din India, Foto: southindiantempleattractions.wordpress.com
Templul Tirupati din India, Foto: southindiantempleattractions.wordpress.com

Perseverenta, devotamentul si pasiunea sunt cele trei ingrediente ce au condus la inregistrarea unor succese memorabile, glorificate de catre intreaga omenire si devenite nemuritoare prin notarea lor in Cartea Recordurilor (Guiness Book). Ceea ce le face sa devina si mai admirabile este insa si perioada in care unele au fost realizate, si anume perioada ce marcheaza trecerea dintre ani, perioada in care oamenii prefera in general sa se relaxeze alaturi de cei dragi, sa se bucure de magia sarbatorilor de iarna, sa celebreze si sa se acomodeze schimbarii.

Din acest motiv, pentru toti acei care fac imposibilul sa devina posibil, un sincer si admirabil “Felicitari!” si, cum spunem noi romanii, “La mai mare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.