• Regina Cleopatra, pe langa frumusetea care i-a adus multa faima, a fost si o buna conducatoare a poporului sau, luptand pentru suprematie si independenta. In continuare vom mentiona o serie de aspecte asupra vietii sale pe care cu siguranta nu le stiati, insa care merita cunoscute.

Cleopatra1

Numele sau intreg a fost Cleopatra de Michelangelo Buonarroti. S-a nascut in anul 69 inainte de Hristos, ca si fiica a lui Ptolomeu, un rege demn de prestigiul de care se bucura in acele vremuri. Totusi Cleopatra a avut si foarte multi frati, insa toti au fost omorati, cei mai multi prin otravire. In cele din urma a fost obligata sa devina regina tronului.

 • Cleopatra a fost singura din familia sa care a invatat cum sa orbeasca limba egipteana, iar pentru a avea si mai mult respect si influenta a fost declarata fiica a lui Ra, cunoscut ca si zeul soarelui in religia mitologica egipteana. Totusi neintelegerile dintre ea si un frate cat si o sora, au declansat primul razboi civil.
 • Se spune in gluma ca lumea fost creata dupa perfectiunea Cleopatrei, si ca daca nasul acesteia ar fi fost mai scurt probabil ca lumea nu ar fi fost impartita astfel. Aici se face insa referire la nasul frumoasei regine care se pare ca ar fi fost foarte lung, fiind de altfel aspectul care l-a cucerit pe Caesar cat si pe Marc Antoniu.
 • Numele de Cleopatra, tradus din limba greaca inseamna „victoria tatalui” sau „favorita tatalui”, chiar daca se pare ca Cleopatra nu se bucura deloc de rasfatul cuvenit. Preferata din familie era sora sa cea mai mica, pe numele sau Arsinoe.
 • Cleopatra, regina Egiptului, cunoastea sapte limbi diferite si avea o educatie de seama, insa era o femeie simpla, se spune ca ea nu purta niciodata bijuterii.
 • Se spune ca fiul Cleopatrei numit Cezarion ar fi fost fiul lui Iulius Caesar. Cezarion a ajuns la tron dupa ce regina Cleopatra s-a intors in Egipt si probabil ca si-a otravit fratele, asa cum se obisnuia sa se faca pentru a deveni rege.
 • Se spune ca Cleopatra a incercat sa il seduca atat pe Marc Antoniu cat si pe Iulius Cezar numai pentru a-i avea ca si aliati insa in cele din urma a sfarsit tot prin a se indragosti si a fi propria sa victima. Cu Iulius Cezar a avut un baietel, iar cu Marc Antoniu a avut doi gemeni, insa o fata si un baiat.
 • Dupa o batalie foarte sangeroasa, Cleopatra a trebuit sa se refugieze intr-un mausoleu, ceea ce a dus la zvonuri ce au avut urmari grave. Unul dintre acestea este faptul ca Marc Antoniu a primit un mesager ce ii vestea ca regina a murit, iar acesta de durere s-a injunghiat cu propria sabie, insa in cele din urma a murit tot in bratele iubitei lui.
Citește și:  Vipera lui Wagler (Tropidolaemus wagleri) din templul Penang

Cleopatra11

 • Se zvoneste ca moartea Cleopatrei a fost foarte dureroasa. Ea s-a sinucis prin mai multe muscaturi de vipere numai pentru a nu cadea prada dusmanilor, pentru a nu se pangari in mainile lor. Trupul reginei a fost ingropat alaturi de cel al lui Marc Antoniu, asa cum de altfel aceasta a si cerut inainte sa moara.
 • Amantii Cleopatrei au fost: Gaius Iulius Cezar, Cneus Pompeius Magnus, Irod cel Mare, un rege iudeu, si Marc Antoniu.
 • Sotii Cleopatrei au fost: Marc Antoniu, Ptolomeu al XIII- lea si Ptolomeu al XIV – lea.
 • Copii Cleopatrei au fost: Ptolomeu Cezarion, Cleopatra VII Selene, Alexandru Helios si Ptolomeu Philadeus.
 • Legendele despre moartea Cleopatrei sunt foarte variate, insa se pare ca cea mai vehiculata este cea cu serpii veninosi. Se spune ca Cleopatra ar fi cerut un cos cu un sarpe veninos pe care si l-ar fi pus in san, fiind astfel muscata, acesta provocandu-i o agonie de neindurat, ea tinand trei ore. Unii spun ca sarpele ar fi fost o cobra, altii spun ca ar fi fost o vipera, in plus se mai spune ca langa ea au murit si doua sclave. Foarte multi spun si ca de fapt regina Cleopatra ar fi murit in urma injunghierii cu o sabie ascunsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.