Rezervaţia naturală Cheile Lucavei se află în judeţul Suceava, aparţinând administrativ de comuna Moldova-Suliţa. Importanța geologică şi peisagistică a cheilor a fost observată încă din anul 1973 când au fost declarate arie protejată. Conform clasamentului Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, cheile fac parte din cea de-a patra categorie.

Cheile Lucavei se găsesc în nord-vestul judeţului, în grupa muntoasă Obcinele Mestecănişului care fac parte din Carpaţii Maramureşului şi Bucovinei. Rezervaţia din care fac parte se întinde pe 33 de hectare şi oferă un peisaj spectaculos, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a fost înfiinţată rezervaţia. Cheile nu sunt foarte lungi şi nici înalte – pereţii au forme neregulate şi ajung până la 75 de metri înălţime, lăţimea dată de ei fiind de doar opt metri.

Rezervaţia naturală Cheile Lucavei se află în administraţia Regiei Naţionale a Pădurilor, mai exact, a Direcţiei Silvice Suceava care are ca scop protejarea şi conservarea habitatelor naturale de aici. Rezervaţia este alcătuită, în mare parte, din grohotişuri şi stâncării calcaroase, adăpostind o serie de plante rare, ce sunt ocrotite de legislaţia din România. Cea mai importantă specie de floare este, de departe, floarea de colţ, care a fost declarată şi monument al naturii, însă pot fi văzute şi alte specii, ca sângele voinicului, floarea reginei sau strugurele ursului.

Citește și:  Muzeul Etnografic al Transilvaniei: Obiective turistice Cluj

rezervatia-naturala-cheile-lucavei.jpg

De asemenea, asemeni oricărei zone montane, Rezervaţia naturală Cheile Lucavei mai este formată şi din păduri, fâneţe, văi şi păşuni. Fauna este cea reprezentativă pentru Carpaţii Orientali: ursul brun, capra neagră, râsul şi cerbul. Turiştii care ajung în rezervaţie pot întâlni pe traseul lor turistic şi un izvor cu apă sulfuroasă care este potabilă şi care este recomandată în tratarea unor afecţiuni.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.