Speciile de păsări din familia Sylviidae sunt renumite pentru ciripitul lor. Ajung la un număr de 376 de specii și sunt răspândite în Europa, Africa, Australia, Asia și multe insule din Oceanul Pacific. Fac parte din ordinul Passeriformes. Majoritatea speciilor sunt mici dar au ciocul și picioarele puternice. Sunt păsări cântătoare, emit sunete plăcute mai ales în timpul zborului. Hrana lor constă din fructe de pădure dar și din insecte, mai ales artropode, paianjeni. Cuibăresc în regiuni împădurite și mai putin în cele cu pășuni.

Specii de păsări cântătoare din familia Sylviidae:

Phylloscopus trochilus
Pitulicea de salcie, specia Phylloscopus trochilus

Pitulicea de salcie are denumirea științifică de Phylloscopus trochilus și populează nordul Europei. Lunile de iarnă și le petrece în regiunile calde din Africa. Are lungimea corpului de 10-11 cm.

Locustella naevia
Greușelul pătat – Locustella naevia

Greușelul pătat populează regiunile din vestul Asiei și din Europa, iar în sezonul rece pleacă în India și Africa. Are denumirea științifică de Locustella naevia și poate avea lungimea corpului de 12,5 cm.

Ausel, Foto: kleurrijkbrontesisters.blogspot.ro
Aușel, specia Regulus regulus, Foto: kleurrijkbrontesisters.blogspot.ro
Regulus satrapa, Foto: wildcatbirding.blogspot.ro
Aușel, specia Regulus satrapa, Foto: wildcatbirding.blogspot.ro

Aușelul din America de Nord este o pasăre cântătoare ce poate trăi în regiunile de nord în lunile de iarnă. Preferă să cuibărească în padurile de molizi și poate avea lungimea corpului de 8-11 cm. Denumirea sa științifică este Regulus satrapa.

Sylvia undata
Sylvia undata

Sylvia undata apare în Africa de Nord-Vest și Europa de Vest. Are lungimea corpului de 13 cm, aripile destul de scurte și coada lungă.

 Cisticola juncidis
Cisticola juncidis

Specia Cisticola juncidis este răspândită în Europa, Asia, Australia și Africa. Are lungimea corpului de 10 cm și coloritul dungat pe spate. Își ține coada în evantai.

Silvie de camp - Sylvia communis
Silvia de câmpie – specia Sylvia communis

Silvia de câmpie sau specia Sylvia communis apare în toată Europa iar în timpul iernii este prezentă în Asia de Vest. Are lungimea corpului de 14 cm și este o pasăre cântătoare ce emite triluri energice, stridente.

Citește și:  Porumbelul magnific de fructe (Ptilinopus magnificus) din Australia
Lăcătarul
Lăcătarul – Acrocephalus stentoreus

Lăcătarul este o pasăre din Asia și Australia care poate avea lungimea corpului de 18-20 cm. Cuibărește în zonele umede cu păpuriș, are denumirea științifică Acrocephalus stentoreus.

Sylvia atricapilla
Sylvia atricapilla
Specia Sylvia atricapilla
Specia Sylvia atricapilla

Specia Sylvia atricapilla este răspândită în Eurasia, insulele din Oceanul Atlantic și regiunile Mării Mediterane. Masculul emite triluri foarte frumoase, este un ,,cântăreț˝ desăvârșit. Masculul are penajul predominant gri și lungimea corpului de 13 cm.

Sylvia borin
Sylvia borin

Sylvia borin este o pasăre cântătoare din Europa și Asia de Vest. Are lungimea corpului de 14 cm și greutatea de 16-22 g. Hrana sa constă în principal din păianjeni și alte nevertebrate mici.

Sylvia nana
Sylvia nana

Sylvia nana trăiește în Europa de Est și zonele deșertice din Asia Centrală și de Vest. Migrează în Asia de Sud-Vest și Africa de Nord-Est. Are lungimea corpului de 11,5-12,5 cm.

Sylvia nisoria
Sylvia nisoria

Sylvia nisoria are lungimea corpului de 15,5-17 cm și este răspândită în Europa Centrală, de Est și Vest, dar și în Asia. Penajul este în nuanțe de gri. Greutatea corpului este de 22-36 g.

Sylvia conspicillata
Sylvia conspicillata

Sylvia conspicillata apare în Europa de Sud-Vest și își petrece iarna în Africa de Nord-Vest. Are lungimea corpului de 12-13 cm și greutatea de 8-10 g.

Sylvia sarda, Foto: animalsmore2.wordpress.com
Sylvia sarda, Foto: animalsmore2.wordpress.com

Sylvia sarda este o specie din Insulele Sardinia, Corsica, Baleare. Are lungimea corpului de 13-16 cm, anvergura aripilor de 25-30 cm și penajul gri-fumuriu.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.