Superba tara in care traim ofera, pe langa peisajele ce-ti taie rasuflarea, o sumedenie de statiuni balneare care ofera posibilitatea turistilor de a se afla in unele din cele mai frumoase locuri din tara, iar suferinzilor sansa de a le fi ameliorate suferintele. Din pacate, exista o meteahna adanc inradacinata conform careia doar cei care au nevoie de un anume tratament viziteaza aceste statiuni. Totusi, acestea sunt potrivite si pentru cei sanatosi, toti confruntandu-ne cu poluarea si stresul citadin, statiunile balneare oferind posibilitatea de a petrece cateva zile in locuri surprinzatoare. Nu dorim sa facem un top al statiunilor, deoarece fiecare are atuurile sale si ne-ar fi imposibil sa le diferentiem.

Statiunea Baile Olanesti
Statiunea Baile Olanesti

Dorim sa incepem cu una dintre cele mai cunoscute statiuni balneare. Statiunea Baile Olanesti este amplasata in judetul Valcea, pe Valea raului Olanesti, la 450 de metri altitudine. Peisajul este magnific, iar amplasamentul depresionar ofera posibilitatea turistilor de a face multe drumetii. Cateva obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati daca sunteti in zona ar fi: Schitul Iezera, Manastirea Horezu, Biserica dintr-un lemn, Piatra Scrisa, satul Tisa, etc.

Din punct de vedere terapeutic, aceasta statiune poseda cel mai bogat fond de ape minerale, 30 de izvoare contin iod, clor, sodiu, sulf, magneziu, etc fiind folosite pentru tratarea sau ameliorarea afectiunilor biliare, renale si ale tractului digestiv. In plus, pentru cei care sufera de alergii, se fac tratamente injectabile cu apa sulfuroasa. Statiunea este deschisa tot timpul anului, oferind turistilor o gama larga de locatii pentru cazare si tratament.

Covasna, o alta statiune balneara de interes national si international, este situata in judetul cu acelasi nume. Posedand 1000 de izvoare minerale, aceasta locatie este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare si ale aparatului digestiv. In plus, statiunea Covasna dispune de unul din cele mai cautate spitale de recuperare pentru suferinzii de boli cardiovasculare. Totodata, imprejurimile ofera peisaje deosebite si cateva atractii turistice, printre care Cetatea si Valea Zanelor, Balta Dracului si Planul Inclinat.

In judetul Suceava, statiunea Vatra Dornei sau Perla Bucovinei ofera un climat submontan caracterizat prin puritatea aerului si o sumedenie de izvoare de apa minerala. Aceasta statiune balneara este recomandata pentru cei care sufera de anumite afectiuni ale sistemului nervos si pentru cei care au nevoie de o revigorare generala. Obiectivele turistice aflate in apropierea statiunii sunt Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale, Muzeul Etnografic al Bucovinei si Catedrala Sfanta Treime.

Baile Herculane
Baile Herculane

Pe lista cu statiuni balnerare trebuie sa se regaseasca si Baile Herculane este cunoscuta pentru proprietatile ei curative de mai bine de 1800 de ani, aici regasindu-se urme ale constructiilor romane din zona, bai, apeducte si statui. Istoria mai recenta a statiunii vorbeste despre refacerea infrastructurii in secolul al XVIII-lea. Denumita de Imparatul Franz Josef precum cea mai frumosa statiune balneara din Europa, Statiunea Baile Herculane este indicata in tratamentul afectiunilor reumatismale, renale si neurologice.

Citește și:  Stema Romaniei - semnificatii si simboluri
Baile Felix
Baile Felix

Judetul Bihor pune la dispozitie cea mai apreciata statiune balneara pentru baile termale din tara. Statiunea Baile Felix este situata la 5 km de municipiul Oradea, fiind recomandata pentru afectiuni reumatismale, neurologice si ginecologice. Gratie temperaturilor ridicate ale apelor termale din zona, ce ating chiar si 50 de grade, aceasta statiune balneara este deschisa pe tot timpul anului.

O alta locatie ce se numara printe cele mai cautate statiuni balneare din Romania este Calimanesti-Caciulata. Izvoarele minerale de aici sunt folosite in tratamentul bolilor aparatului digestiv, hepato-biliare, renale, reumatismale, ginecologice si metabolice. In plus, situarea pe Valea Oltului face ca aceasta statiune sa ofere un mediu incantator si peisaje nemaipomenite.

Sovata
Sovata

Sovata este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Romania si, pe plan international, aici formandu-se Lacul Ursu pe un munte de sare. O caracteristica interesanta a lacului este heliotermia, temperatura apei fiind variabila in functie de adancime, la 2 metri fiind cuprinsa intre 30-40 de gade Celsius. Aceasta staiune balneara este cunoscuta pentru tratamentele bolilor reumatismale, neurologice, ginecologice si endocrine. In apropierea statiunii Sovata se afla si Salina Praid, o alta locatie care trebuie sa se afle pe lista oricarui turist care se afla in zona.

Baile Tusnad
Baile Tusnad

Ultima statiune pe care dorim sa o prezentam este situata in judetul Harghita, si anume Baile Tusnad. In aceasta superba locatie se gaseste Lacul Sfanta Ana, singura acumulare acvatica vulcanica din Europa. Am inclus Baile Tusnad pe lista cu cele mai cautate statiuni balneare din Romania, deoarece aerul tare de munte si multitudinea apelor minerale de aici atrag zeci de mii de turisti si suferinzi anual. Aici se pot trata cei care sufera de boli cardiovasculare, renale, afectiuni ale sistemului nervos si ale aparatului divestiv.

Nu am dorit sa facem o lista exhaustiva a celor mai cautate statiuni balneare pe cara tara noastra le pune la dispozitie, statiunile prezentate mai sus fiind cele mai reprezentative. Daca doriti sa va bucurati de anumite tratamente pentru afectiunile de care suferiti, dli.ro va recomanda sa consultati un medic specialist. Doar acesta este singurul in masura sa va recomande alegerea ideala pentru dumneavoastra, fiecare dintre aceste statiuni balneare avand particularitati curative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.