Cele mai ciudate specii de păsări din lume:

Laptoptilos crumeniferus
Laptoptilos crumeniferus

Una din cele mai ciudate specii de păsări de pe planetă este o barză uriașă numită Marabu african. Are denumirea științifică Laptoptilos crumeniferus și trăiește în Africa, la sud de Sahara. Această pasăre este nemigratoare. Are anvergura aripilor de 3 m, înălțimea corpului de 1,2 m și greutatea de 5-7,5 kg. Aspectul ei este oarecum dizgrațios, gușa este golașă, capul chel și ciocul foarte lung.

Astrapia mayeri
Astrapia mayeri

O altă pasăre care atrage atenția datorită aspectului ei bizar este pasărea paradisului Astrapia. Are coada foarte lungă ca o panglică, la mascul atingând o lungime impresionantă, ce depășește de trei ori lungimea corpului său. Ciocul este scurt, penajul în culori închise, în nuanțe de albastru și violet. Astfel de păsări trăiesc în Noua Guinee. Există cinci specii din genul Astrapia și anume: Astrapia nigra, Astrapia mayeri, Astrapia rothschildi, Astrapia spendidissima, Astrapia rothschildi.

Video: Lophorina superba:

https://www.youtube.com/watch?v=bEhAbwCYc1c

O altă specie ciudată este pasărea paradisului superbă care este răspândită doar în Noua Guinee. Specia are denumirea științifică Lophorina superba. Masculul realizează niște dansuri neobișnuite în perioada de împerechere, considerate cele mai interesante din tot regnul animal. Își etalează penele din zona pieptului de culoare strălucitoare verde-violet care au forma unui scut impresionant.

Batrachostomus moniliger
Batrachostomus moniliger

Specia Batrachostomus moniliger este originară din India, regiunea Ghats de Vest și Sri Lanka. Poate fi considerată o pasăre ciudată datorită aspectulu ei caracteristic și modului de apărare. Dacă simte apropierea unui animal de pradă se ascunde printre ramurile copacilor și datorită aspectului și coloritului ce o camuflează bine în mediul ei natural, pare o ramură ruptă și trece neobservată. Acestă pasăre este nocturnă și are lungimea corpului de aproximativ 23 cm.

Rhynochetos jubatus

Pasărea Kagu din Noua Caledonie este deosebită prin aspectul ei și modul de viață. În majoritatea timpului trăiește pe sol, are obiceiul să stea într-un picior în așteptarea prăzii, iar în caz de pericol își ridică penele lungi de pe cap, formând o creastă, și își desface aripile pentru a forma un fel de scut din pene în dorința de a amenința și a se apăra. Această specie nu migrează și este considerată în pericol de dispariție. Specia are denumirea științifică Rhynochetos jubatus.

Paradisaea rudolphi
Paradisaea rudolphi

Pasărea paradisului albastră trăiește doar în zonele submontane din Noua Guinee. Masculul în perioada de împerechere stă agățat de o ramură a unui copac cu ghearele de la picioare, cu capul în joc, bate din aripi, și le înfoaie și scoate sunete ciudate pentru a atrage atenția femelei. Specia are denumirea științifică Paradisaea rudolphi. Are penajul negru, doar aripile, coada și spatele în nuanțe strălucitoare de albastru. Masculul are două pene mai lungi de 63 cm, la femelă acestea sunt de cel mult 29 cm.

Condorul californian
Condorul californian

Condorul californian este o pasăre răpitoare cu aspect ciudat care își face cuibul pe stâncile din Anzii Cordilieri, la altitudini foarte mari, de 3000-5000 m. Are capul și gâtul golaș, aripile puternice și foarte mari, cu anvergura de aproximativ 3 m. Acest vultur pleșuv American este considerat o specie în pericol de dispariție, majoritatea exemplarelor fiind exterminate de om. Condorul californian se hrănește cu hoituri de animale și trăiește chiar mai mult de 50 de ani.

Parotia sefilata
Parotia sefilata sursa: ebird.org/species/wespar1

Pasărea paradisului Parotia sefilata apare doar în regiunile vestice din Noua Guinee. Masculul are penajul negru, pe cap prezintă un triunghi de pene argintii, în zona pieptului are un scut triunghiular verde strălucitor, iar de o parte și de alta a capului se pot observa câte trei pene decorative lungi, subțiri, terminate cu smocuri negre. Femela are penajul simplu în nuanțe de culori maronii. În perioada de împerechere masculul își atrage femela printr-un balet deosebit care nu mai apare la alte specii de păsări.

Video – Specia Parotia sefilata:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.