Crestinii asteapta in aceasta perioada Ziua Invierii Domnului Iisus Hristos asa cum a fost ea mentionata in Biblie. Dupa cel mai lung post al anului, crestinii ortodocsi, catolici, greco-catolici si reformati asteapta cu nerabdare sarbatoarea Pastelui. In functie de calendarele adoptate insa, ortodocsii sarbatoresc Pastele cu o saptamana mai tarziu decat romano-catolicii. Toate cultele crestine insa sarbatoresc aceasta Inviere a lui Hristos in prima duminica de dupa prima luna plina ce precede echinoctiului de primavara. Toti crestinii asteapta aceasta zi pentru a se bucura de unul din cele mai importante fundamente religioase ale crestinatatii.

Ziua Invierii Domnului este cea mai importanta sarbatoare pentru crestinii de pretutindeni pentru ca, la aceasta data, Iisus s-a sacrificat pe cruce pentru a-i izbavi pe oameni de pacatul stramosesc si a inviat, aratandu-si in acest fel originea divina. Acest eveniment este considerat chiar temelia intregii religii crestine in toate formele sale, fiind relatat in toate Evangheliile si de catre toti apostolii lui Iisus. Primii crestini au fost cei care au adoptat invierea ca doctrina, in Imperiul Roman aceasta sarbatoare fiind respinsa la inceputurile crestinatatii.

Cercetatori si carturari au cautat indicii cu privire la data exacta a mortii lui Iisus bazandu-se in special pe scrierile evanghelice. Ceea ce au gasit acestia sunt date inexacte care, in unele cazuri, sunt divergente. Evangheliile au fost rescrise de multe ori in perioadele in care acestea au fost duplicate si traduse, intelesul cuvintelor originale fiind pierdut in timp. In Evanghelia dupa Marcu nu exista decat relatari ale unui tanar care sustine ca Iisus a inviat, neexistand descrieri exacte ale Invierii lui Iisus sau ale momentelor de dupa Invierea sa.

Ziua Invierii este cea mai importanta zi de sarbatoare pentru crestinii din intreaga lume, aceasta fiind sarbatorita prin mese festive, traditii speciale si momente de neuitat petrecute in familie. In tarile in care religiile crestine sunt cele oficiale ale tarii, zilele Pastelui menite a fi sarbatorite sunt libere prin lege. Si romanii au parte de un mic sejur in zilele Pastelui, insa, in ultimii ani, criza economica a dus la tot mai putine zile libere si tot mai multe zile de munca pentru romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.