Aghadowey este un oraş din districtul Londonderry, Irlanda de Nord. Oraşul irlandez poate fi destinaţia perfectă pentru turiştii pasionaţi de sporturi. Aghadowey este o zonă de pescuit populară, pescarii pot merge de aici atât pe râul Bann cât și pe râul Agivey.

Aghadowey Stadium găzduiește regulat curse de motociclete și curse Stock Car pe un aerodrom dezafectat şi rămas în paragină din Doilea Război Mondial. Aghadowey a fost circuitul original (1.614 km) de Motor Cycle Road Racing Club al Irlandei și a fost folosit pentru prima dată pentru curse în 1975, după ce clubul a fost forțat să părăsească locaţia anterioară de la Maghaberry pentru a face loc construirii unei închisori.

Aghadowey are, de asemenea, o echipă de fotbal concurentă în liga Coleraine și District. Se poate juca golf sau se pot face plimbări cu bicicleta, plimbări pe jos pe malurile râului ce străbate oraşul irlandez. Râul este împânzit de podeţe pe care se poate merge la pas sau cu maşina.

Citește și:  Experiențe inedite în Corfu (I)

Turiştii pot alege să se cazeze la vechea casă Greenhill, construită în 1821. Aceasta se pare că a fost o fermă a Bisericii Presbieteriene, care în 1979 a fost renovată de familia Hegarty şi deschisă ca Guest House în 1980. Casa poate acomoda până la 17 oaspeţi şi este deschisă din martie până în octombrie.

La Aghadowey există mai multe posibilităţi de cazare la hanuri pitoreşti, case de vacanţă şi moteluri. Turiştii pot lua masa la restaurantele şi pub-urile din oraş unde se servesc feluri de mâncare tradiţionale şi produse în regiune.

Biserica anglicană St. Guaire's din Aghadowey

Un monument al oraşului este şi Biserica anglicană St. Guaire’s din Aghadowey, o clădire din piatră masivă cu turn, împrejmuită de un gard scund de piatră. Aici este locul unde comunitatea participă la diferite întâlniri şi repetiţii pentru piese de teatru la care pot participa şi turiştii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.