Cei care au avut o vacanță în Grecia măcar odată cu siguranță vor mai reveni. Este imposibil să mergi în Grecia și să nu te îndrăgostești de meleagurile ei, mările ei, insulele ei, gastronomia ei. Fiecare va găsi punctul său slab în fața acestei splendori și îl va face să revină, să o descopere în continuare pentru că este atât de diferită și asemănătoare în același timp.

Iar dacă nu ați vizitat niciodată Grecia, e păcat să nu o faceți cât mai curând. Există mai multe stațiuni grecești aproape de România pe care le puteți vizita dacă nu aveți timp pentru a vă deplasa pe distanțe mai lungi. Vă încurajăm să vă informați și să alegeți cel puțin o destinație turistică din această țară splendidă.

Atena este un „punct de plecare” în explorarea a ceea ce însemnă Grecia. Cu al său Acropole care are atâta însemnătate istorică nu avea cum să fie altfel. Vizitați maiestosul Acropole, luați masa cu mâncare divină grecească și admirați numeroasele ruine antice împrăștiate prin oraș. Plimbați-vă prin piețele în aer liber și prin taverne, răsfățându-vă cu bogata cultura greacă. Apoi, închiriați un catamaran în Atena și începeți o adevărată aventură prin a descoperi insulele din apropiere, plajele, micile golfuri, flora și fauna subacvatică și pur și simplu savurați această vacanță unică.

Spre seară, plajele orașului se transformă într-o oază de muzică și dans. Aici puteți face parte la cele mai frumoase și faimoase petreceri din întreaga Europă.

Insula Thassos este cea mai apropiată stațiune din Grecia de România. Este preferata românilor de pretutindeni. Aici veți găsi livezi de măslini, păduri de pini, brazi și stejari care parcă se revarsă în mare și bine înțeles marea cristalină.

Pe insulă veți găsi plaje stâncoase în est și vest, dar și cu plaje nisipoase în nord și sud. Dintre ele, cele mai frumoase sunt Golden Beach (plajă Blue Flag), aflată în localitatea cu același nume, plaja Metalia, Paradise, Aliki și multe altele.

Insula este imensă și oferă o multitudine de obiective turistice de vizitat: Teatrul Antic din Thassos, Mănăstirea Arhanghelului Thassos, Muzeul Arheologic din Thassos, Lacul Marion sau Plaja Psili Ammos.

Paralia Katerini sau Paralia Katerinis, este o altă stațiune destul de apropiată de România aflată în partea de vest a Mării Egee, de-a lungul Rivierei Olympia, în partea de nord-est a munților Olymp. Este de cele mai multe ori preferată de români pentru că e aproape și pentru că e una dintre cele mai prietenoase cu portofelele turiștilor, chiar cea mai ieftină stațiune.

Citește și:  Trondheim - Norvegia: Orașe de vizitat

Plajele din Paralia Katerini au un nisip fin, pe placul tuturor, fiind premiate de nenumărate ori cu Steagul Albastru. Foarte aproape de stațiune sunt și plajele Korinos, Olympiaki Akti sau Nei Pori.

Paralia Katerinis este celebră mai ales pentru cluburile, discotecile, magazinele de blănuri și tavernele, care servesc specialități direct din mare. Atracția turistică principală o reprezintă portul, lângă care se află cele mai bune taverne cu delicatese pescărești. Plaja cu nisip fin, digul pietros, briza mării conferă stațiuni un aer romantic.

Lefkada, insula legată de continent printr-un pod și puteți ajunge aici fie cu autobuzul, fie cu mașina proprie dar cel mai frumos e să veniți aici pe apă cu o ambarcațiune. Oricum ați sosi aici, veți găsi insula împădurită cu chiparoși, ienuperi și livezi de măslini. Pe coastă de est se găsesc o serie de golfuri ascunse și sate pescărești extrem de pitorești unde veți găsi bucate tradiționale la micile taverne și o atmosferă foarte relaxantă.

Plaja Porto Katsiki este considerată cea mai frumoasă plajă din Europa. O altă plajă impresionantă de o rară frumusețe este Plaja Egremni. Aici veți găsi ape turcoaz și un nisip alb și strălucitor.

Peloponez. Când traversați podul peste istoricul Canal Corint, părăsiți în urmă Grecia continentală și intrați în peninsula verde Peloponez cu cele patru degete întinzându-se în mările aquamarine Egee și Ionică. Are munți și păduri, plantații de măslini și cascade, plaje frumoase și golfuri izolate.

Există peșteri de explorat, munți de urcat, locuri pentru plimbări uimitoare, orașe interesante, sate fantastice și plaje grozave pentru înot, surfing sau pur și simplu pentru distracție. De la plajele nisipoase lungi ale Golfului Corint până la frumosul sat de pescari Finikounda, Peloponez vă va bucura cu o gamă largă de plaje.

Nu mai stați prea mult pe gânduri și dăruiți-vă o vacanță magică pe tărâmurile Greciei!descoperă cele mai insolite stațiuni de pe litoralul greciei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.