Aqua Magic Mamaia este unul din cele mai cunoscute parcuri acvatice din România şi singurul de pe litoralul românesc. Se află pe Bulevardul Mamaia, chiar la intrarea în staţiunea cu acelaşi nume şi poate găzdui 2500 de vizitatori.

Parcul a fost inaugurat în anul 2003, după doar patru luni de la începerea lucrărilor. De atunci, Aqua Magic Mamaia a fost deschis în fiecare an, în perioada iunie – septembrie, timp în care a fost vizitat de milioane de turişti, dornici să îşi petreacă timpul distrându-se în cele peste 10 surse. Parcul are o suprafaţă totală de 4000 m² şi este împărţit în două – zona pentru adulţi şi zona pentru copii. Pe lângă sursele permanente de distracţie, clienţii au parte deseori de tot felul de spectacole muzicale şi nu numai, dar şi de diverse concursuri sau jocuri.

zone-aqua-magic-mamaia.jpg

Zonele de distracţie din Aqua Magic Mamaia sunt următoarele:

Turnul I include River Rade, Multislide şi Space Bowl. River Rade reprezintă două tuburi jgheab pe care vizitatorii se pot da cu saltelele sau cu colacii. Cele două tuburi sunt de culori diferite, se pleacă de la o înălţime de 5 metri şi se parcurg 50 de metri până în piscinele de aterizare. Multislide este perfect pentru cei care vor să se întreacă cu prietenii: toboganul are patru rânduri, 8 metri înălţime şi 41 de metri lungime – nevoia de adrenalină va fi satisfăcută garantat. Nu în ultimul rând, Space Bowl oferă şi el senzaţii ţări: se porneşte de la o înălţime de 11 metri, se merge printr-un tub închis şi apoi printr-un sistem ca o pâlnie, iar finalul este reprezentat de piscine de 2 metri adâncime.

drumul-spre-aqua-magic-din-mamaia-judetul-constanta.jpg

Turnul II din Aqua Magic Mamaia este alcătuit din Megapipe, Twister şi Kamikaze. Megapipe nu este un tobogan obişnuit, pentru că este plin de curbe. Cei cărora le plac viteza şi virajele îl adoră, mai ales că plecarea se face de la aproape 12 metri înălţime şi se merg 42 de metri. Cu toate acestea, Twister este şi mai distractiv: constă în două tuburi care sunt împletite şi în care vizitatorii se răsucesc, alunecă şi se încolăcesc pe o distanţă de 50 de metri. Dar Kamikaze este văzut ca punctul de distracţie supremă – plecarea se face de la 11,4 metri înălţime şi se coboară brusc până într-un anumit punct, de unde coborârea începe să fie mai lentă.

Citește și:  Vechiul han Vulturul Negru: Obiective turistice Maramureş

Turnul III are şi el trei puncte de distracţie, şi anume Super Crater, Turbo Slide şi Black Hole. Condiţia ca Super Crater să fie folosit e că oamenii să vină cu colacii, plecarea făcându-se de la înălţimea de 11 metri şi toboganul având forma unei pâlnii. Turbo Slide este şi el preferatul celor amatori de viteză: constă într-un tub închis, lung de 70 de metri, care, înainte de piscinele de aterizare, face două bucle. Black Hole poate fi şi el folosit numai cu colacul şi seamănă destul de mult cu Turbo Slide, numai că este complet închis şi negru, spre deosebire de celălalt, care e transparent.

intrarea-in-aqua-magic-din-mamaia-judetul-constanta.jpg

Pe lângă aceste surse care satisfac nevoia de adrenalină, în Aqua Magic Mamaia sunt şi locuri special amenajate pentru cei care vor doar să se relaxeze. Acestea sunt Lazy River şi Relax Pool, două piscine pe care pot sta numai cei care au un colac. Copiii au şi ei la dispoziţie Babypool şi Waterplayground, fiind, în permanenţă, supravegheaţi de salvamari. Babypool reprezintă două piscine unite, a căror adâncime este de 20 de centimetri şi în care se găsesc 4 ciupercuțe-duș. Waterplayground este destinat copiilor puţin mai mari, adâncimea piscinelor fiind de 40 de centimetri. Aceştia se pot da în numeroase tobogane, fără riscul de a se accidenta.

aqua-magic-din-mamaia-judetul-constanta.jpg

Ca orice parc acvatic ce se respectă, Aqua Magic Mamaia încearcă să satisfacă toate cerinţele vizitatorilor săi. Aceştia pot face plajă pe şezlonguri, iar când vor să se adăpostească de soare pot merge să consume ceva în bar sau în restaurant. De asemenea, dacă se iveşte vreo problemă de sănătate, un cabinet medical funcţionează în permanenţă. Cu alte cuvinte, parcul asigură o distracţie pe cinste celor ce aleg să-şi petreacă măcar o zi din vacanţa lor aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.