ADVERTORIAL

Finanțele – o parte importantă din viața fiecăruia, iar modul în care o persoană se comportă cu banii, cum îi câștigă și cum îi cheltuiește este modelat încă din copilărie. Când ar trebui să vorbiți cu copiii dvs. despre bani și ce abilități ar trebui să îi învățați?

Preșcolari

Psihologii spun că primele conversații despre bani pot fi începute cu copiii de la vârsta de 4 ani. De exemplu, ar trebui să li se spună că toate lucrurile sunt cumpărate dintr-un magazin pe bani și că părinții câștigă bani prin anumite munci. În acest fel, copilul dumneavoastră va înțelege că banii nu cresc în copaci sau nu vin de la bancomat. Banii trebuie să fie câștigați.

De asemenea, puteți face o listă de cumpărături împreună cu copilul dumneavoastră și încurajați-l să cumpere lucruri pentru el însuși. Chiar dacă copilul dumneavoastră cumpără lucruri greșite, cumpărarea de lucruri de pe o listă de cumpărături îl va învăța pe copil să fie cumpătat și disciplinat.

Elevii din clasele mai mici

Un copil care știe deja să numere poate fi implicat în bugetul familiei. În acest fel, ei pot vedea câți bani sunt cheltuiți pe divertisment, haine și mâncare.

Cu cât crește mai mult copilul, cu atât mai multe informații îi puteți da despre bani. De exemplu, vă puteți duce copilul la magazinul alimentar și îl puteți încuraja să compare prețurile acelorași produse. Acest lucru îl va învăța pe copil că diferite produse au prețuri diferite. În viitor, ar putea fi de ajutor atunci când un copil major, de exemplu, decide să contracteze un împrumut online și compară termenii și condițiile cu veniturile sale înainte de a semna un contract. Servicii precum MyCredy sunt acum de ajutor, dar abilitatea în sine ar trebui să fie insuflată cât mai devreme posibil.

Citește și:  Legendă urbană și conspirație – Procter&Gamble, o companie condusă de sataniști

Elevii mai mici pot fi încurajați să se joace, oferindu-le să-și facă temele în schimbul banilor și cerându-le să aleagă singuri pe ce să-i cheltuiască. De asemenea, astăzi puteți găsi cursuri de antreprenoriat pentru copii care le „stimulează” creativitatea și o direcționează spre câștigarea de bani. Astfel de cursuri vă pot ajuta să vă găsiți vocația în viitor și să faceți din câștigarea de bani nu doar o necesitate în viață, ci și o activitate plăcută.

Clasele superioare

Elevii de liceu au, de obicei, timp să își dezvolte înclinații și interese de durată, așa că este o idee bună să insuflați abilități de gestionare a unui buget și de contabilizare a fondurilor la această vârstă, pregătindu-l pe viitorul adult pentru o viață independentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.