Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, situată pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 26, reprezintă un bastion al culturii și educației în județul Hunedoara. Instituția publică de cultură, cu caracter enciclopedic, servește comunitatea locală și regională, oferind acces la o colecție vastă de documente, cărți și resurse multimedia.

Istoria bibliotecii își are rădăcinile în secolul al XIX-lea, când exista Societatea de Lectură Română, care ulterior s-a transformat în Casina Romana. Această evoluție marchează dezvoltarea lecturii publice și accesul la cultură în Deva. De-a lungul timpului, instituția a trecut prin multiple transformări, adaptându-se nevoilor comunității și evoluțiilor tehnologice​.

biblioteca-judeteana-din-deva-judetul-hunedoara.jpg

Biblioteca s-a dezvoltat semnificativ de la fondarea sa, acumulând un tezaur valoros de aproximativ 333.923 de unități biblioteconomice, care includ cărți în limbi română și străine, documente grafice, audio-vizuale și periodice. Instituția este un centru de informare esențial pentru cercetare, studiu și lectură, adresându-se tuturor categoriilor sociale.

imagine-cu-biblioteca-judeteana-din-deva-judetul-hunedoara.jpg

Pe lângă resursele biblioteconomice, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale și educative diverse, devenite tradiționale, cum ar fi „Eminesciana”, „Femei și destine” sau „Noaptea bibliotecilor”. Aceste activități contribuie la îmbogățirea vieții culturale a comunității și la promovarea literaturii și artelor​.

Citește și:  Primăria din Fierbinți-Târg: inima administrativă a Ialomiței

ferestrele-de-la-biblioteca-judeteana-din-deva-judetul-hunedoara.jpg

Cu un program variat și o serie de servicii moderne, biblioteca se adaptează nevoilor unor categorii tot mai largi de utilizatori, organizând și cursuri de formare profesională, precum cursuri de limbă și cultură chineză sau cursuri de manager de proiect. Aceste inițiative subliniază rolul bibliotecii caspațiu de dezvoltare personală și culturală în comunitatea din Deva și nu numai.

biblioteca-judeteana-din-deva-judetul-hunedoara-numele-institutiei.jpg

Renovările și modernizările recente, precum închiderea temporară a Centrului Biblionet pentru reparații și reorganizarea spațiilor, demonstrează angajamentul bibliotecii față de îmbunătățirea continuă a serviciilor și facilităților oferite publicului. Aceste schimbări asigură că Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” rămâne un centru relevant și dinamic de cultură și educație.

Programele și evenimentele special organizate de bibliotecă, cum ar fi campania „O jucărie pentru fiecare„, cursurile de pictură, sau competițiile culturale, accentuează rolul instituției ca mediator între cunoaștere și comunitate, oferind oportunități de învățare și dezvoltare într-un mediu propice și accesibil tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.