Au existat și există multe cazuri de jafuri ale mormintelor, deseori în vederea furtului obiectelor de valoare cu care sunt înmormântate persoanele decedate. De ce însă fură unii hoți corpurile celor răposați? Motivele unui astfel de gest nu pot fi decât bizare și macabre, fiind greu de închipuit că un hoț de cadavre ar avea o justificare acceptabilă.

De ce fură hoții de morminte corpurile celor răposați?

Ritualuri de magie neagră. Un prim motiv care ducea în trecut la nenumărate jafuri de morminte, corpurile fiind furate în vederea utilizării părților în diferite ritualuri de magie neagră (copiii erau preferați). Poate că unii găsesc uimitor că și astăzi există uneori astfel de practici bizare, părți precum pielea, părul, oasele și chiar organele celor decedați fiind folosite în cadrul unor vrăji deoarece se consideră că au în ele o forță puternică. Alteori, chiar dacă nu folosesc concret părți ale corpurilor, vrăjitorii doresc să își creeze un altar impresionant pentru potențialii lor clienți, decorându-l cu cranii și oase, așa că angajează hoți de morminte.

Cercetare medicală. Hoții de corpuri au făcut mult profit vânzând trupurile celor decedați recent cercetătorilor și studenților în medicină. Dat fiind că nu mulți au fost și sunt doritori să își doneze trupul în vederea cercetării medicale, unii medici au apelat la hoți pentru a avea materialul necesar. Mai morbid este faptul că nu rar părțile erau vândute separat, în funcție de nevoile fiecărui cumpărător, hoții astfel ocupându-se cu furtul, dar și cu mutilarea trupurilor.

Necrofilia este o practică sexuală cât se poate de bizară (un termen blând). Stimularea și excitarea este obținută prin intermediul contactelor cu corpurile răposaților – și, contra oricăror idei despre normalitate, unii necrofili preferă trupurile mai vechi în detrimentul celor proaspete. Oricât de permisivă ar fi societatea, astfel de practici sunt totuși imposibil de tolerat.

Citește și:  Credeți în intervenția divină? Hoți loviți de trăsnet după un jaf la biserică

Iubirea sau interesul – există cazuri absolut bizare de persoane care dezgroapă, fură și păstrează corpurile celor iubiți. La fel cum unele persoane cu înclinații morbide doresc să păstreze în casă trupul împăiat al animalelor de companie decedate, au existat și cazuri de persoane dezechilibrate care doreau să păstreze trupul celui iubit aproape. Un astfel de caz destul de recent este cel al lui Vincent Bright, care a furat trupul tatălui său din cimitir și l-a păstrat în frigider, în speranța că în viitor ar putea cumva să îl învie pe acesta. Alteori, o persoană ascunde trupul decedat al unui apropiat sau al unei rude din interes, pentru a se folosi de banii celui mort (există cazuri în care oamenii nu raportează moartea rudelor bătrâne, ascunzând corpul, pentru a continua să încaseze pensia).

Căsătorie post-mortem. În Orient un ritual oarecum bizar presupunea o căsătorie după moarte: dacă un bărbat murea celibatar, era îngropat alături de corpul unei femei celibatare, considerându-se astfel că morții vor fi liniștiți și fericiți împreună. Dar acest ritual a dus la mai multe furturi de corpuri ale unor femei decedate, care erau ulterior vândute familiilor ce doreau să îngroape un bărbat cu o mireasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.