Pe strada Domnească nr. 62 din Galați se află una dintre cele mai vechi și mai impresionante clădiri ale orașului. Casa, datând din perioada Belle Époque, este un simbol al arhitecturii de la începutul secolului XX și servește drept un martor al evoluției urbane și culturale a Galațiului.

casa-de-pe-str-domneasca-nr-62-din-galati-judetul-galati.jpg

Clădirea, cu fațada sa ornamentală și detaliile arhitecturale minuțios executate, reprezintă un exemplu remarcabil de arhitectură neoclasică. Vizitatorii sunt adesea atrași de coloanele impunătoare și de balcoanele decorativ elaborate, care povestesc despre un trecut glorios.

imagine-cu-casa-de-pe-str-domneasca-nr-62-din-galati-judetul-galati.jpg

Casa a fost inițial construită pentru o familie nobilă locală, și de-a lungul anilor a găzduit multe personalități culturale și politice. Acesta a fost un loc de întâlnire pentru elitele orașului, unde se discutau idei care au influențat istoria locală.

vedere-cu-casa-de-pe-str-domneasca-nr-62-din-galati-judetul-galati.jpg

În prezent, casa este deschisă publicului, oferind tururi ghidate care îi conduc pe vizitatori prin sălile sale opulente. Aici se pot admira mobilierul original, operele de artă și obiectele de epocă, fiecare având propria poveste de spus.

Citește și:  Casa cu farmacia la parter: Obiective turistice Arad

parterul-de-la-casa-de-pe-str-domneasca-nr-62-din-galati-judetul-galati.jpg

Curiozitatea principală a casei este camera secretă descoperită recent în timpul unor renovări. Se crede că aceasta camera ascunsă a servit drept adăpost în timpuri tulburi, oferind un refugiu sigur pentru locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.