Dacă ai chef de ceva gustos și nesănătos, opțiunea fast food pare evidentă: delicioși burgeri, hot dogs, sandwichuri cu șuncă, chicken strips și nuggets… și lista poate continua. Dacă doreai să te delectezi cu o astfel de mâncare, poate că ar trebui să nu citești în continuare și să nu te uiți la fotografie!

Fast food
Fast food

Știi ce mănânci când te răsfeți cu fast food?

Un fotograf, Peter Augustus, a avut o idee interesantă: să creeze fotografii ale mâncărurilor atât de populare, însă incluzând partea realistică a animalului din care este procesată carnea. Credeai că știi ce mănânci când îți iei un burger sau nuggets? Puțin probabil să ai ideea concretă a părții din animalul sacrificat atunci când savurezi fast food…

Fotograful a declarat că intenția sa este cea de a ne face conștienți de ceea ce mâncăm, de cum arată în formă naturală carnea aceea care, odată procesată și gătită, ni se pare atât de gustoasă. Așadar, proiectul său numit Mystery Meat nu dorește să fie dezgustător, ci dorește să informeze și conștientizeze oamenii cu privire la carnea procesată (iar efectul de șoc are partea sa importantă).

Citește și:  Persoanele care își planifică felul în care își petrec timpul liber sunt mai vesele

Fotograful Peter Augustus nu este vegetarian, însă odată cu ideea proiectului său, a privit cu totul altfel ceea ce alege sau nu să consume. Ideea pentru aceste fotografii i-a venit în Hong Kong, odată ce a observat că la magazinele de carne erau dispuse fără nici un subterfugiu părțile animalelor ce puteau fi gătite (inclusiv măruntaie, ochi, capete, organe, picioare). Pe de altă parte, în occident suntem mai obișnuiți cu carnea tăiată, tocată, mărunțită, împachetată și mai ales cu carnea deja frumos procesată și semi-preparată, ceea ce face mai ușor să ignorăm ceea ce mâncăm! Să nu mai spunem de preparatul fast food, care e servit deja pregătit, având un aspect delicios, care nu te duce cu gândul la ceea ce de fapt consumi.

Așadar, rezultatele sale în mod sigur ne clarifică faptul neplăcut că atunci când savurăm nuggets mâncăm probabil gheare de pui, atunci când mâncăm un sandwich cu șuncă consumăm râturi de porci etc. etc….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.