Prima dovadă a turismului medical datează din Grecia, când pelerini din jurul Mării Mediteraneene soseau în micul golf Saronic, mai precis în Epidauria, unde se credea că zeul Asklepios  îi tratează de diferite boli.

În ultimul secol, datorită ușurinței de deplasare dintr-un loc în altul în lume, mulți oameni călătoresc pentru a se trata de diferite boli sau pentru a profita de condițiile oferite de un loc, cum erau pe vremuri apele termale, apele minerale, plajele de nisip sau masajele terapeutice. Acum libertatea de mișcare oferă celor cu posibilități materiale orizonturi deschise pentru a se trata de afecțiuni, pentru a consulta doctori celebri, a face operații poate interzise în țara de baștină sau a se întineri după plac.

Cele 10 destinații de top, mondiale, pentru îngrijirea sănătății sunt răspândite cam peste tot în lume și în general sunt specializate pe afecțiuni, cu condiții de lux pentru pacienții care își permit sau care au asigurări de sănătate complexe. Dar nu numai calitatea cazării în timpul actului medical este importantă, ci și actul medical în sine, de care, uneori, putem avea nevoie. Clasificarea este făcută după numărul de turiști-pacienți care au vizitat respectivele țări în anul 2013 pentru a se trata de diferite afecțiuni.

Costa Rica

Hospital-Hotel-La-Catolica1Pe locul 10 se află Costa Rica cu circa 50.000 pacienți/an. Aici, serviciile medicale sunt la prețuri accesibile, ceea ce face ca mulți turiști să viziteze țara. Domeniile în care excelează sunt stomatologia și chirurgia.

Turiștii care vizitează Costa Rica în scopuri medicale reprezintă 15% din numărul total de turiști ce vizitează țara anual. Orașul San Jose și împrejurimile sale este locul în care cabinetele au sute de doctori renumiți care deservesc turiștii americani ce sosesc aici. Pentru cetățenii americani, Costa Rica este pe locul al 5-lea printre preferințe.

Taiwan

2801767913_b7282dc98b_bTaiwan este pe locul al 9-lea cu cei 90.000 pacienți/an. Aici sunt 22 de instituții acreditate care oferă asemenea servicii de calitate. Mare parte a turismului din Asia este destinat diferitelor servicii medicale oferite de Taiwan, costurile sunt la jumătate mai mici decât în Statele Unite ale Americii, la aceeași calitate. Acest lucru explică fluxul mare de turiști care vizitează țara, pentru îngrijirea sănătății.

Turcia

6Turcia se află pe locul al 8-lea cu cei 110.000 pacienți/an. Spitale din Turcia sunt cunoscute pentru serviciile oftalmologice oferite, inclusiv chirurgie, care sunt ieftine și de calitate. Sunt multe spitale acreditate pentru asemenea servicii în Turcia, cele mai multe din lume.

De asemenea, costurile sunt substanțial mai mici decât în alte părți, pentru aceleași servicii, adică cu 75%, ceea ce trebuie luat în considerare. Și nu în ultimul rând, Turcia este casa multor doctori școliți la cele mai bune universități de profil, actul medical oferit de aceștia fiind unul de foarte bună calitate.

Brazilia

hutourbrasiliaBrazilia este pe locul al 7-lea cu cei 180.000 pacienți/an, fiind una dintre destinațiile cele mai căutate din America de Sud pentru chirurgia plastică, pentru cei 4500 de chirurgi plastici acreditați. Costurile mici pentru diferite operații efectuate aici atrag un număr mare de turiști care profită de multele proceduri practicate de către chirurgii plasticieni. Orașele preferate nu sunt doar Rio de Janeiro sau Sao Paolo, ci și Santos sau Porto Alegre.

Malaezia

kuala-lumpur-malaysia-expat-hospitalMalaezia se află pe locul al 6-lea cu cei 250.000 pacienți/an, datorită facilităților medicale oferite și a condițiilor de lux pe care le oferă. Ca si costuri, Malaezia poate fi comparată confortabil cu India, Thailanda și Singapore, în termeni de servicii medicale pentru tratamente de lux.

Citește și:  România, în topurile turistice ale lumii

Aici se găsește unul dintre cele mai bune centre din lume pentru tratarea arsurilor și a celor care au suferit de pe urma acestora. De asemeni, în medicina preventivă, Malaezia oferă servicii de calitate la prețuri accesibile. Teste medicale costisitoare în Statele Unite ale Americii vor fi de 7 ori mai ieftine aici.

India

cmc2India se bucură de un binemeritat loc 5, cu cei 400.000 pacienți/an. India este căutată pentru serviciile ortopedice și cele de cardiologie oferite în spitalele sale. Mulți pacienți, majoritatea din Africa, beneficiază de diagnostice și tratamente oncologice. De asemeni, proceduri ca by passul cardiac, care se practică aici, sunt cu 90% mai ieftine ca în State (30.000$ în India față de 300.000$ în State).

Chiar dacă nu sunt multe spitale acreditate, multe clinici private de aici oferă condiții de lux. Datorită facilităților oferite, numărul de turiști-pacienți crește cu 30% de la an la an,  ceea ce reflectă calitatea serviciilor medicale oferite.

Singapore

IMG_5310Singapore este pe locul al 4-lea cu un considerabil număr de 610.000 pacienți/an. Singapore este popular pentru că oferă tratamente și diagnostice oncologice, unele dintre cele mai bune din lume. Cele mai bune facilități sunt oferite de spitalele din Singapore și împrejurimi, cele 22 de spitale acreditate, fiind de top.

Un centru de cercetare în biotehnologie care a investit 300 de milioane de $, aceasta fiind una din investițiile de vârf care îi vor consolida poziția din listă pentru mult timp.

Statele Unite ale Americii

cleveclinicPe locul al 3-lea sunt Statele Unite ale Americii cu cei 800.000 pacienți/an. Incredibil de mare este acest număr de turiști-pacienți, cunoscând cât este de scump tratamentul și serviciile medicale în State.

Explicația numărului mare de turiști constă în faptul că spitalele și medicii de aici tratează boli complicate și, uneori, rare. Este cunoscut că cei mai buni chirurgi plasticieni din lume se găsesc aici și acest sector al medicinii este și va fi foarte căutat, indiferent de costuri.

Mexic

HOSPITAL_LA_RAZA_DEL_I._M._S._S.Pe locul doi este Mexico, cu mai mult de un milion de turiști-pacienți, mulți dintre aceștia, hispanici din Arizona, California și Texas. Cele mai căutate specializări sunt stomatologia și tratamentele pentru pierderea în greutate, inclusiv liposucția.

Apropierea de Statele Unite o face accesibilă, 70% dintre cei veniți aici sunt din State, iar costurile reduse cu 15-50% o fac deosebit de atractivă.

Thailanda

wattanosoth_HospitalLocul întâi îi revine Tailandei cu mai mult de 1.200.000 pacienți-turiști care sosesc aici pentru tratamente cosmetice și de frumusețe, domeniu în care excelează Tailanda, dar și chirurgie cosmetică. Ceea ce oferă la un preț mic față de Statele Unite este costul unui tratament de dezintoxicare de droguri, fumat sau alcool, prețul fiind cuprins între 1000-7000 $ față de 30.000 $ cât costă în State.

În afară de aceasta, Tailanda oferă discreție în ceea ce privește tratamentele și operațiile oferite unor oameni cunoscuți din diferite medii sociale.

Și alte țări tind spre a atrage cât mai mulți pacienți care să se trateze în spitalele acreditate. Una dintre ele este Iordania care, în anul 2014, a fost răsplătită cu premiul pentru destinația anului de către asociația Medical Travel Awards.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.