Poate unul dintre cele mai ciudate si interesante fenomene naturale care au loc pe Terra este vulcanul care scoate lava albastra eterica ce se afla in insula Java. Multi cred ca acest efect este rezultatul unor efecte chimice sau chiar rezultatul unor experimente secrete, insa care este adevarul din spatele acestui fenomen inedit?

Vulcanul Kawah Ilen prezinta o ciudata lava de culoare albastra care curge pe poalele muntelui. Acest ciudat fenomen se datoreaza tocmai vaporilor de sulf care se gasesc in craterul vulcanului. Acest vulcan este special, fiind unul activ care prezinta pe deasupra si lava cu flacari albastre, ce apar adesea in timpul noptii. Fenomenul reprezinta unul din cele mai interesante spectacole naturale pe care oamenii il pot observa.

Culoarea fierbinte albastra a lavei care face un contrast deosebit cu culorile intunecate ale rocii ofera un spectacol deosebit. Vulcanul din estul insulei Java are o inaltime de 2380 de metri. Alaturi de acesta se afla si cel mai acid lac din lume, cu un PH care are valoarea 0,2. Aciditatea apei permite ca gazele vulcanului sa fie evacuate sub suprafata apei si astfel, noaptea versantii muntelui vor fi iluminati de culoarea lavei albastre.

Citește și:  Cetatea Soimos - o cetate a tuturor

Culoarea lavei nu este una naturala, ci provine de la vaporii de sulf din craterul vulcanului care se formeaza la o temperatura de 2000 de grade Celsius. Cand se aprind noaptea gazele adesea produc flacari albastre electrice care ajung pana la 5 metri inaltime. Un adevarat spectacol pentru turisti.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.