În București puteți experimenta o mulțime de locuri unice și frumoase, dar și clădiri considerate de turiști ca fiind suprarealiste, uimitoare. Orașul are o locație deosebită, este numit „Micul Paris” și impresionează prin locuri, pe care nu le găsești nicăieri în altă parte. Probabil denumirea „Micul Paris” vine de la influențele franceze din București, care pot fi observate la anumite clădiri – opera arhitecților francezi.
Cei care au vizitat Bucureștiul au spus că nu este similar cu alte orașe din România. El are ceva unic, un farmec aparte.
1. Clădiri arhitecturale din București
Mergând pe străzile sale, poți simți cultura și atmosfera românească. Orașul are o semnificație istorică și culturală prin formele sale arhitecturale, dar și o atmosferă deosebită, uneori unică și relaxantă, sau dimpotrivă agitată și plină de viață.
Este suficient să amintim de Palatul Kretzulescu (Palatul Crețulescu) care se află lângă Parcul Cișmigiu și deja gândul ne zboară spre una din cele mai frumoase clădiri istorice din acest oraș.
Cele mai renumite clădiri arhitecturale din București sunt:
- Ateneul Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
- Spitalul Clinic Coltea, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Palatul C.E.C.
- Templul Coral – cea mai mare sinagogă din Capitală renovată de Carol I
- Cercul Militar Național, Palatul Regal,
- Palatul Universității, Palatul Patriarhiei, Foișorul de Foc
- Arcul de Triumf cu o zonă de vizitare deasupra monumentului, ce oferă o priveliște frumoasă asupra orașului
- Casa memorială „Tudor Arghezi”, Palatul Bragadiru, Casa Presei Libere, etc.
O astfel de plimbare spre oricare dintre aceste obiective din București trebuie să fie făcută într-o zi frumoasă, cu soare. În acest fel plimbarea poate fi plăcută, relaxantă, cu mici opriri la cafenele și restaurante.
2. Destinații de top în București
Dacă vrei să vii în Capitală, îți oferim o imagine de ansamblu cu cele mai interesante locuri de vizitat în București. Desigur pentru a ajunge la fiecare din ele, trebuie să folosești mașina proprie sau metroul. În rest, mersul pe jos este indicat pentru a vedea cât mai multe obiective turistice din București.
Acest oraș este un muzeu viu în ansamblu, este o plăcere să te plimbi prin centrul său istoric. Orice român ar trebui să viziteze muzeele din Capitală, pentru că toate au ceva fascinant, aparte.
Iată care sunt principalele dintre ele:
- Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
- Muzeul Aviației, Muzeul „Theodor Aman”
- Muzeul de Istorie a Evreilor din România „Dr. Moses Rosen”
- Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul de Artă „Vasile Grigore”
- Muzeul „K. H. Zambaccian” care adăpostește opere de artă Krikor Zambaccian și T. Pallady
- Muzeul „George Severeanu”, Muzeul Memorial „Dr. Victor Babeş”.
Alte muzee foarte cunoscute din București sunt:
- Muzeul Național al Literaturii Române
- Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu
- Muzeul Național de Artă al României care cuprinde și lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuși
- Muzeul Național al Cărților și Hărților Vechi
- Muzeul „Theodor Pallady”
- Muzeul „Gheorghe Tattarescu” unde se pot admira portretele lui Nicolae Bălcescu, Gheorghe Magheru și alți revoluționari români
- Muzeul Național „George Enescu” (Palatul Cantacuzino) și altele.
Vizitarea acestor muzee este cu siguranță o prioritate pentru turiștii care sunt interesați de arhitectura acestor clădiri, de colecțiile deosebite pe care le adăpostesc în spațiul interior, dar și de atmosfera din jurul acestor capodopere arhitecturale.
Parcurile din Capitală
Pentru a te simți cu adevărat bine, ar fi indicat să faci o plimbare prin parcurile din Capitală. Poți merge în această vară în Parcul Herăstrău pentru a admira plantațiile extraordinare de trandafiri. Aici, dar și în alte parcuri te poți plimba liniștit, explorând natura în ritmul propriu.
Foarte frumos este și Parcul Cișmigiu; acesta este perfect pentru o plimbare în orice anotimp din an.
Dacă vii în acest oraș, ai putea profita și de liniștea oferită de mănăstirile din București. În plus, acestea și bisericile sunt poziționate în locuri frumoase, unele chiar în zone cu adevărat impresionante. Orașul are multe obiective de acest fel, unele foarte vechi, construite cu multe secole în urmă. Cu siguranță merită să vizitezi mănăstiri istorice precum sunt:
- Mănăstirea Chiajna, Mănăstirea Mihai Vodă, Mănăstirea Sfântul Sava
- Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Antim
- Mănăstirea Văcărești, Mănăstirea Cașin, Mănăstirea Sf. Gheorghe și multe altele.
3. Aeroporturi în București
Ca să ajungi în București din străinătate, ai două variante, respectiv să vii cu avionul pe unul din cele două aeroporturi:
- Vechiul aeroport internațional Băneasa „Aurel Vlaicu”, unde se acceptă și zboruri private, de tip charter; avioanele private pot zbura după un program personalizat.
- Cel mai mare aeroport internațional din țară „Henri Coandă”, situat în Otopeni, la aproximativ 16 km de centrul capitalei.
4. Locuri suprarealiste pe care le poți vizita în orașul București
Dacă dorești să mergi în locuri suprarealiste din București, încearcă să ajungi la Centrul Dâmbovița care este o relicvă a comunismului poziționată chiar în centrul acestui oraș.
Un alt loc este Palatul Parlamentului, care devine suprarealist prin opulență. Este greu de imaginat cât de greu a fost construit acest palat prin sudoarea românilor. Istoria acestei clădiri pe care oamenii o asociază doar cu perioada comunistă când țara era sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu, a început de fapt pe vremea lui Carol al II-lea. Aceasta este cea mai mare clădire administrativă din lume.
Nu trebuie să uităm și de moșiile industriale care par a fi suprarealiste, din Titan, Berceni sau Drumul Taberei.
5. Cel mai bun motiv pentru a te stabili în București
București este un oraș mare și nu poți să negi că nu vezi oameni tot mai ocupați cu munca lor aici. Mulți oameni vin în Capitală datorită locurilor de muncă, sau pentru afaceri.
Piața imobiliară este în creștere, „sectorul imobiliar ar putea depăși 1 miliard de euro în acest an” – au spus cei de la business-review.eu. Se speră ca 2020 să fie cel mai bun an pentru piața investițiilor imobiliare din România.
Managerul de la Vastint România – Antoniu Panait – a precizat că „România are potențialul de a deveni lider regional în ceea ce privește industria imobiliară, precum și în alte sectoare … având în vedere numărul mare de companii care și-au mutat sediul în țara noastră, sau care au deschis aici o nouă filială, împreună cu startup-urile care au crescut extrem de rapid”.
Românii sunt foarte receptivi când vine vorba de a găsi rapid un job bun în ziua de azi. Foarte mulți tineri aleg sa își caute un loc de muncă în București pentru că piața locurilor de muncă este mai dinamică comparativ cu cea din alte orașe din țară. Tinerii pot întâmpina dificultăți la început, însă aici au șanse mai mari să găsească locuri de muncă bine plătite, îndeosebi în companiile multinaționale cu filiale în capitala țării.