În momentul în care te confrunți cu o situație neprevăzută, iar timpul te presează, încerci să găsești soluții cât mai rapide pentru a face rost de bani. O variantă simplă pe care o ai la îndemână presupune accesarea unui credit online. Acesta nu implică drumuri până la bancă sau până la sediul unei instituții financiare nebancare (IFN), iar banii îți vor fi virați în cont mai repede decât îți poți imagina.

Credit online de la IFN-uri

Un credit online pe care îl poți obține de la IFN-uri îți asigură, în majoritatea cazurilor, o finanțare de până la 2.000 sau 4.000 de lei. Dacă suma este prea mică pentru nevoile tale, pe piața nebancară vei găsi și IFN-uri care acordă împrumuturi de până la 20.000 de lei. În ceea ce privește rambursarea, fiecare instituție nebancară are propriile sale reguli, astfel că vei avea la dispoziție fie câteva săptămâni, fie până la 30 de luni.

Dacă vrei să accesezi un credit online de la IFN trebuie:

  • Să fii major și să ai cetățenie română;
  • Să obții venituri care să-ți permită rambursarea împrumutului;
  • Să ai un cont bancar, un număr de telefon mobil și o adresă de mail personală.

Întreg procesul de acordare a unui credit online de la IFN se desfășoară online. Trebuie doar să accesezi site-ul instituției nebancare și să completezi cererea de credit online, respectiv să trimiți o fotografie a actului de identitate și, dacă este cazul, un extras de cont.

Cele mai multe IFN-uri aprobă cererile de creditare în maximum 2-3 ore. După semnarea electronică a contractului, împrumutul îți va fi virat în contul bancar.

Cum obții un credit online de la bănci

Există și câteva bănci la care poți aplica pentru accesarea unui credit online, care presupune, în majoritatea cazurilor, o sumă de până la 125 – 130.000 de lei. Perioada de rambursare ajunge la 5 ani.

Pentru a aplica pentru un credit online, fie completezi cererea de pe site-ul băncii, fie accesezi aplicația de Mobile Banking. Ține cont de faptul că s-ar putea să fie nevoie să trimiți o fotografie tip selfie sau să intri într-un apel video cu un consilier de credite.

Citește și:  Regula 80/20 pentru a economisi şi chiar a câştiga mai mulţi bani şi timp, pentru a fi mai eficienţi şi mai fericiţi

Durata aprobării unui credit online diferă în funcție de fiecare instituție bancară în parte. În majoritatea situațiilor, poți primi aprobarea împrumutului pe loc sau în cel mult jumătate de oră. Următorul pas presupune semnarea electronică a contractului, după care banii îți sunt transferați instant în cont.

Pentru a obține un credit online de la bancă este important să îndeplinești câteva condiții:

  • Să ai peste 18 ani;
  • Să lucrezi la actualul job de minim 3 luni, în timp ce vechimea totală în muncă nu trebuie să fie mai mică de 1 an;
  • Să ai venituri stabile, de preferat peste nivelul salariului minim pe economie;
  • Să nu figurezi în evidențele Biroului de Credit cu restanțe.

3 sfaturi pentru a alege cel mai bun credit online

Indiferent dacă apelezi la un IFN sau la o bancă pentru a accesa un credit online, îți recomandăm să ții cont de următoarele 3 sfaturi care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:

  1. Ia în considerare mai multe soluții de finanțare. Analizează-le cu atenție, apoi compară-le în funcție de avantaje și dezavantaje. Astfel, vei putea găsi cu ușurință un credit online cu o dobândă cât mai scăzută și cu un număr cât mai mic de comisioane.
  2. Informează-te despre ofertele disponibile pe piața financiară. De exemplu, unele IFN-uri acordă primul credit online cu dobândă zero. De asemenea, la bănci poți beneficia de o dobândă mai mică dacă îți deschizi cont de salariu și închei asigurare de viața ori refinanțezi alt împrumut.
  3. Compară creditele și în funcție de valoarea DAE, care exprimă costul total al fiecărui produs financiar. Un credit online avantajos are un nivel DAE cât mai mic.

Articol publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.