Din ce în ce mai multe echipe sportive emit NFT–uri pentru a stimula implicarea publicului.

Fanii care achiziționează NFT–uri bazate pe echipă, pot câștiga locuri speciale la meciuri, invitații la evenimente personale, șansa de a cumpăra bilete de playoff, produse de echipă reduse sau exclusive, dreptul de a vota ce melodie să fie cântată atunci când echipa intră pe teren sau ce motto va apărea pe afișele din vestiarul echipei, precum și multe alte beneficii.

Cel mai bun loc pentru a cumpăra NFT–uri sportive este o piață NFT. Socios a fost prima piață dedicată în întregime NFT–urilor pentru echipele sportive și animatori și oferă beneficii unice. Dar poți achiziționa, de asemenea, NFT–uri sportive la OpenSea, Rarible, Aetsoft, Enjin, Accuits, Nifty Gateway, AirNFTS, Sorare, Dibbs și alte platforme.

Pentru a găsi piața care vinde NFT–urile echipei tale preferate, vizitează website–ul echipei și caută un link. Cele mai multe echipe participante își fac publică participarea la programele NFT pe paginile lor de pornire.

Ce sunt până la urmă NFT–urile sportive?

Imaginează–ți că moștenești un inel de aur sau primești unul drept cadou. Probabil ai vrea să știi valoarea inelului, nu? Ai duce inelul la un magazin de bijuterii pentru o evaluare.

Dar evaluarea nu este povestea finală. Dacă a fost inelul de nuntă al bunicii tale, are o proveniență unică care îi adaugă valoare. Nici o evaluare a bijutierului nu–ți va putea spune cât valorează pentru tine acel inel, pentru că este unic.

Inelele care nu au valoare sentimentală, care nu au valoare unică, sunt fungibile. Cuvântul „fungibil” este un jargon pe care avocații din industria de asigurări îl folosesc pentru a descrie obiecte generice care pot fi înlocuite cu elemente ce sunt în esență identice.

Cele mai multe monede și jetoane sunt fungibile. O monedă Ethernet este la fel ca oricare alta. Dar unele jetoane sunt asociate cu elemente unice din lumea reală – de exemplu, capodopere artistice.

Când cumperi jetoanele, cumperi proprietatea parțială sau totală a acelei opere unice de artă. Acest drept de proprietate este reprezentat ca un NFT, ceea ce înseamnă „jeton nefungibil”. Jetoanele NFT funcționează ca numerele de serie: Au o relație unică în raport cu mărfurile online sau offline cu care sunt asociate.

Fiecare jeton fungibil are exact aceeași valoare, în timp ce jetoanele nefungibile pot avea fiecare o valoare unică bazată pe relația monedei NFT cu un activ subiacent. Aceasta înseamnă că NFT–urile sunt cumpărate și vândute în funcție de factorii de piață, inclusiv raritatea, valoarea inerentă, potențialul de investiții și semnificația activului asociat.

Citește și:  Aurul albastru - marea provocare a secolului XXI. Cea mai importantă resursă naturală de pe planetă ignorată de români

Cum cumperi NFT–uri sportive

În crearea lor cea mai larg mediatizată, NFT–urile sunt asociate cu imagini de desene animate digitale ale maimuțelor plictisite și ale tocilarilor. Dar multe echipe sportive încep să facă din NFT o componentă centrală a eforturilor lor de a construi și de a angaja o bază mare de fani.

Socios este o piață de fani de top pentru NFT–urile sportive. Website–ul susține în prezent mai mult de 50 de echipe sportive profesioniste cu NFT–uri care oferă fanilor beneficii unice.

De exemplu, fanii care au achiziționat NFT–uri pot fi invitați la evenimente speciale unde se pot întâlni cu jucători. Ei pot avea locuri preferate la evenimente sportive. Unele echipe trimit tricouri semnate de membrii echipei. Alții permit deținătorilor de NFT să aleagă muzica care va fi cântată pe stadioane atunci când echipa este prezentată sau când un membru al echipei înscrie un gol.

În general, piețele NFT nu dispun de resurse pentru a accepta carduri de credit sau alte forme de plăți fiat. Cele mai multe necesită plata pentru NFT–uri sau pentru tranzacțiile la fața locului cu criptomonede.

De aceea, primul pas al unei călătorii spre un NFT sportiv poate fi crearea unui cont pe o platformă de criptomonede ușor de utilizat, cum ar fi Kriptomat. Poți cumpăra Bitcoin sau Ethereum la Kriptomat pentru a–ți alimenta achizițiile de NFT.

Odată ce ai achiziționat criptomonedele necesare, este posibil să fie necesar să creezi un portofel NFT pentru a stoca NFT–urile și pentru a face tranzacții.

Vei găsi instrucțiuni pe website–urile asociate piețelor de NFT–uri sportive.

Despre Kriptomat

Înființat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea criptomonedelor prin introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atât de simple încât toată lumea de pretutindeni poate avea acces la libertatea, corectitudinea și împlinirea pe care o reprezintă criptomonedele. Sute de mii de clienți din întreaga Europă și din 120 de țări din întreaga lume au încredere în Kriptomat atunci când cumpără, vând, schimbă, câștigă, distribuie și investesc în criptomonede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.