La vest de orasul Cluj-Napoca, la o ora si ceva de mers pe jos, dupa ce se trece de padurea Hoia, se intra in Padurea Baciu.

Cunoscuta inca din timpuri stravechi, padurea a devenit cunoscuta in jurul anilor 1950-1960, cand au inceput sa se faca primele cercetari privind intamplarile despre care se auzea ca au loc acolo.

Baciu
Baciu

Datorita evenimentelor care au avut loc acolo, padurea a devenit cunoscuta pe intreg globul tot din anii ’60. Intamplarile paranormale ce aveau loc, incepand de la aparitii misterioase, fiori reci pe sira spinarii la intrarea in padure, stari inexplicabile de rau sau de anxietate, sau chiar si aparitiile OZN-urilor surprinse deasupra copacilor, au facut ca padurea sa devina unul din locurile unice de pe Terra, prin aceasta multitudine de evenimente de natura paranormala si ezoterica.

Primele cercetari facute in Padurea Baciu le-a intreprins biologul Alexandru Sift, pe de o parte intrigat, pe de alta parte fascinat de intamplarile pe care le auzea de la localnicii zonei. Facand numeroase calatorii in padure, cercetatorul a simtit ca diferite umbre erau in preajma lui de fiecare data cand era acolo.

Devenind si mai intrigat, acesta s-a apucat sa incerce sa fotografieze umbrele pe care le simtea, iar supriza cea mai mare a avut-o cand, la vizualizarea fotografiilor, a observat nu numai umbrele respective, dar si o serie de lumini si siluete, pe care ochiul uman nu era capabil sa le observe. Dupa ce cercetarile lui au devenit cunoscute, acestea au fost preluate si studiate in continuare, intrucat tot mai multi oameni de stiinta deveneau curiosi in ceea ce priveste straniile intamplari ce aveau loc in Padurea Baciu.

Un alt fenomen ciudat si unul din motivele care a propulsat padurea in cea mai cunoscuta zona paranormala de pe Terra este aparitia OZN-urilor. In jurul anului 1969, un militar pe numele de Emil Barnea, care in dorinta de a isi petrece un weekend la padure, a ignorat avertismentele date de localnicii din zona padurii, s-a incumetat la o escapada acolo. Povestea spune ca in timp ce isi cauta lemne pentru foc, fiind impreuna cu doi prieteni, Barnea a apucat sa vada un obiect rotund ce zbura la distanta mica deasupra padurii.

Urmarind acel obiect prin obiectivul aparatului de filmat, si-a dat seama ca ceea ce vede este de fapt un OZN si a reusit sa il surprinda in trei instantanee. La developare, pozele au fost duse la doi dintre cei mai mari ufologi romani, care au confirmat autenticitatea lor, dupa care pozele au ajuns sa faca inconjurul lumii, fiind catalogate drept cele mai clare poze din lume ale unui OZN.

Citește și:  Paradoxul mincinosului

Aparitiile OZN-urilor si fenomenele ezoterice explicate de cei care au calcat in Padurea Baciu au facut ca dupa 1970, locul sa intre si in atentia cercetatorilor in paranormal si ezoterism de peste hotare.

blank

Studiile au fost continuate de cercetatorul Adrian Patrut, care si-a dedicat multi ani pentru a putea studia toate categoriile de fenomene ce au loc acolo. Tocmai de aceea se considera ca Padurea Baciu este greu de clasificat intr-un tip anume de paranormal. Cand intri in padure, totul pleaca de la aparitiile sale ciudate, de la figuri imateriale sau materiale cu forma de fiinta umana care devin vizibile pentru om doar in aparatul de fotografiat, pana la anomaliile magnetice, sau la aparitia de urme in miezul zilei pe pamantul neumblat.

Un alt mister al padurii, este ca, desi temperatura de acolo este mai scazuta decat in oras, plantele, copacii, vegetatia in sine, prezinta urme de arsuri, necroze sau chiar deshidratare. Padurea, in opinia altor specialisti, mai este considerata si un punct de trecere catre alte planuri, sau alte lumi.

Povestile urbane ne spun ca oamenii care trec accidental prin zonele active se trezesc cu iritatii sau arsuri pe corp, cu senzatia de sete si cu starea de lesin. Astfel, cercetatorul Adrian Patrut, in 1993, a identificat cea mai activa zona din padure, numita de el “Punctul 3”, iar concluziile au fost ca fenomenele din padure sunt continue in timp, chiar daca nu au loc la un anumit interval de timp, iar aparitia spiritelor, a umbrelor sau a oricaror fenomene de acest gen, se manifesta mai frecvent persoanelor care au o sensibilitate crescuta a intuitiei si au capacitate de medium.

Unii specialisti au denumit Padurea Baciu ca fiind o poarta intre lumi, fie ea a spiritelor decedate, sau chiar a celor care inca nu si-au gasit locul si umbla neincarnati pe pamant.

Baciu11

Indiferent care ar fi adevarul, cert este ca padurea este unica pe Terra, tocmai prin multitudinea de caracteristici care se intampla in acelasi loc, desi evenimente paranormale sunt raportate si in alte zone din lume, cum ar fi: Belo Horizonte, Desertul Mojave sau faimosul Triunghi al Bermudelor. Dupa varietatea studiilor, specialistii in parapsihologie au ajuns la aceeasi concluzie: Padurea Baciu este cea mai mare zona de manifestare a unor astfel de fenomene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.