Palatul Administrativ este una dintre clădirile reprezentative ale oraşului Satu Mare. Construcţia sa a început în anul 1972 şi a fost finalizată abia în 1984. La acea vremea, era cea mai înaltă clădire din România, având cu 2,6 metri mai mult decât Hotelul Intercontinental din capitală.

Chiar şi în prezent a rămas în topul celor mai înalte clădiri din ţară. Imobilul are o înălţime de 97 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi. Palatul a fost proiectat de arhitectul Nicolae Porumbescu, asistat de Ludovic Gyure.

De la ultimul etaj al Palatului Administrativ, poate fi admirat întregul oraş Satu Mare, clădirea oferind un punct impresionant de panoramă asupra râului Someş, a caselor din jur, precum şi a cartierelor de locuinţe.

Stilul arhitectural în care a fost construit provoacă în continuare numeroase discuţii pro şi contra. În 2013, Palatul Administrativ din Satu Mare a fost propus de un blog din Canada drept candidat la titlul de „Cea mai urâtă clădire administrativă din lume”.

palatul-administrativ-satu-mare-toata-cladirea.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-din-lateral.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-turn-din-lateral-partea-spre-dig.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-din-centrul-orasului.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-de-pe-digul-raului-somes.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-prin-geam-de-la-turnul-pompierilor.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-din-turnul-pompierilor.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-de-pe-dig.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-din-fata.jpg
palatul-administrativ-satu-mare-vedere-din-turnul-pompierilor-zoom.jpg

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ