Pestele-tragaci clovn este una dintre cele mai frumos colorate specii care poate fi observata in mediul sau natural printre recifele de corali din Oceanul Indian si Pacific. Cele mai multe exemplare se gasesc in Marea Bariera de Corali din Australia. Principala particularitate a acestei specii consta in capacitatea sa de a-si bloca inotatoarele dorsale in pozitie verticala si sa stationeze in crapaturile dintre coralii interesant colorati.

Pestele are corpul cu lungimea de pana la 50 cm si greutatea de pana la 2 kg. Corpul este acoperit cu solzi, prima inotatoare dorsala este mai mica, iar a doua este alcatuita din mai multe raze, aripoarele pectorale sunt mici in forma de ghimpe si acoperite partial intr-un invelis de piele, inotatoarea anala este destul de mare, iar inotatoarea codala destul de mica comparativ cu marimea corpului.

Are gura mica, insa muscatura falcilor sale este destul de puternica. Cei care cresc acest peste in acvariu tebuie sa fie atenti cand ii dau mancarea deoarece muscatura lui este suficient de dureroasa. Cu dintii sai puternici si tari are posibilitatea de a sparge crustaceele si cochilia molustelor – hrana lor preferata. De asemenea, acest peste consuma si ascidii sau arici de mare.

Peștele-trăgaci clovn
Peștele-trăgaci clovn

In conditii de captivitate acest peste are nevoie de un pH al apei de 8,2-8,4 si temperatura apei in acvariu de 25-26ºC. Fiind un peste destul de agresiv si teritorial el trebuie tinut intr-un acvariu mai mare pentru a avea loc unde sa inoate si sa nu fie nevoit sa atace pestii din jur. De obicei tendinta acestui peste este sa traiasca solitar.

Culoarea pestelui-tragaci clovn il camufleaza foarte bine de alti pesti rapitori. Partea dorsala a corpului este galbena cu pete mici negre, iar pe partea ventrala apar numeroase pete albe de marimi diferite imprastiate pe un fundal intunecat. Gura este de un galben stralucitor probabil cu scopul de a speria pestii pradatori, iar ochii sunt mari cu irisul de culoare inchisa.

Pestele-tragaci clovn face parte din ordinul Tetraodontiformes, familia Balistidae si nu este o specie in pericol de disparitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.