Într-o cameră se află patru robinete, însă mânerul de acționare de apă rece și apă caldă al fiecărui robinet se află în camera alăturată, la mare distanță de ușă. Fiecare dintre cele patru mânere deschide doar unul dintre cele patru robinete. Bineînțeles că mânerul numărul 1 nu acționează robinetul 1, mânerul numărul 2 nu acționează robinetul 2, mânerul 3 nu acționează robinetul 3, iar mânerul 4 nu acționează robinetul 4.

Problema este: cum îți poți da seama fără nici o eroare care mâner acționează fiecare dintre robinete, având în vedere că îți este permis să intri o singură dată în camera cu robinete, închizând ușa după tine?

11 COMENTARII

 1. 1- trebuie obtinut un gradient de temperatura – primul maner deschis pe rece, al doilea pe calai spre rece, al treilea pe calai spre cald, al patrulea pe fierbinte. Apoi, verificand robinetii – se poate face corespondenta in baza acestui gradient.

  2- daca manerele au doar doua pozitii – cald sau rece (si se exclud reciproc, fara posibilitatea unei combinatii – „apa calduta”) – pare sa nu existe o solutie pentru ca pe oricare doua tevi va curge apa de acelasi tip – fie cald, fie rece.

 2. pe nic un robinet nu va curge apa fiindca nici un maner nu deschide robinetele.

 3. daca sant robineti cu rozeta de inchidere despre ce manere discutam?logic daca este rozeta nu are cum sa fie maner de inchidere singurul maner este manerul de la usa sa fie clar asta

 4. Primul maner deschis foarte putin pe apa rece, al doilea la maxim pe apa rece, al 3-lea f putin pe apa calda, si al patrulea la maxim pe apa calda. In fct de debit si temperatura se poate deduce.

 5. unul deschis la apa rece si dupa un timp alte doua deschise la apa calda resperctiv apa rece. unul va fii lasat inchis si se observa face pe ala rece daca nu e f frig in camera aia :))

 6. La montarea unor robineti pentru apa rece manerele au culoarea albastra ,pentru calda culoarea rosie.

 7. 1 maner deschis si lasat pe cald
  2 maner deschis si lasat pe rece
  3 maner deschis si apoi inchis indiferent pe rece sau pe cald
  4 maner lasat inchis
  Astfel manerul deschis pe rece va corespunde robinetului cu apa rece, cel pe cald va corespunde robinetului cu apa calda, manerul 3 va corespunde robinetului umed, iar manerul 4 robinetului uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.