Momentul cand s-a facut trecerea dintre ani s-a dorit, cel putin in ultima vreme, sa fie marcat prin fapte cu totul si cu totul neobisnuite, in cel mai nebunesc si nonconformist mod cu putinta, mai cu seama, prin recorduri mondiale inregistrate de Anul Nou. Oamenii, de toate varstele, nu s-au dat in laturi de la a petrece Anul Nou asa cum nu au mai facut-o niciodata, renuntand la obositele obiceiuri, la seara conventionala in care se strangeau, impreuna cu prietenii, sa marcheze cum se cuvine, cel putin teoretic, trecerea dintre ani. E o modalitate interesanta, sau am fi tentati noi sa spunem, una de-a dreptul irationala, cu atat mai mult cu cat trebuie sa te obisnuiesti ca exact la trecerea dintre ani, poti muri, din cauza dorintei de a stabili un record de Anul Nou.

Pe de alta parte, cea mai la indemana alternativa pare ca a fost recordurile inregistrate de Anul Nou cu ajutorul unei multimi impresionante de oameni. Ba chiar, acest record deja nu ne mai ofera nimic, nici spectacol, nici uimire, caci se incadreaza deja in randul recordurilor inregistrate de Anul Nou, care, desi au facut istorie, nu se mai bucura de faima de la inceput. E drept ca ramane un record impresionant, cel putin pana la intrecerea sa. Ne referim, bineinteles, la cea mai mare petrecere de Anul Nou din lume, record inregistrat unde altundeva decat la Rio de Janeiro, Brazilia.

Stim, de pilda, ca oamenii de acolo profita de fiecare clipa pe care o au la dispozitie pentru a se simti bine, iar atunci cand o fac intr-un numar, ce noua ne taie respiratia, pe langa faptul ca stabilesc un nou record, demonstreaza ca distractia primeaza in fata oricarei certificari, indiferent care ar fi ea. Peste 2 milioane de oameni s-au dus sa petreaca trecerea dintre ani, exact pe faimoasa plaja Copacabana. Recordul a fost inregistrat la petrecerea de Anul Nou 2008.

Saritura lui Robbie Maddison, Foto: themotocros.blogspot.com
Saritura lui Robbie Maddison, Foto: themotocros.blogspot.com

Insa nu acesta este, poate, unul dintre acele recorduri inregistrate de Anul Nou de-a dreptul nebunesti. Amintim, caci suntem siguri ca ati urmarit cu sufletul la gura, recordul stabilit de Robbie Maddison. Acesta, pe 31 decembrie 2007, deci in Ajunul Anului Nou, a stabilit un nou record, sarind cu motocicleta sa. La 40 de ani de la sarirea fantanilor a lui Evel Knievel, Robbie Maddison a oferit un spectacol halucinant, care pentru cateva secunde a oprit respiratia unui numar impresionant de oameni. E drept insa ca recordul nu a fost inregistrat chiar la trecerea dintre ani, adica in momentul 0:00, dar ramane, fara nicio indoiala, unul dintre cele cunoscute recorduri inregistrate, sa spunem asa, in Ajunul Anului Nou.

Citește și:  Craciunul in Tokyo: luminile unei lumi noi

Stapanirea de care a dat dovada Maddison se doreste, coincidenta sau nu, atinsa in Ajunul Anului Nou 2011 si de Levi LaVallee, care va sari peste San Diego Bay cu snowmobile-ul. Totodata, si Robbie Maddison va incerca, in acelasi timp cu LaVallee, sa sara peste San Diego Bay din California cu motocicleta, incercand sa stabileasca doua recorduri simultan, asa ca le tinem pumnii. Cu toate acestea, nu putem uita ca Levi LaVallee, de sapte ori castigator al Jocurilor Winter X a mai incercat sa doboare un record, dar a trecut printr-un accident nu tocmai incurajatori in timpul antrenamentului. Speram ca anul 2011, sau ce mai ramane din el, sa-i poarte noroc, ori, de ce nu, Robbie Maddison sa fie cel care ii insufla lui LaVallee ceea ce primul a avut in 2007, cand a doborat recordul sariturii cu motocicleta, exact in Ajunul Anului Nou.

La cealalta extrema, avem recordurile mici, dar puternice si cu un impact mare printre oamenii de rand, dar si care aduce bani frumosi in buzunarele gigantilor. Ne referim la Twitter, ale carui utilizatori au stabilit unul dintre cele mai rapide recorduri inregistrate de Anul Nou, in numai cateva secunde, aici intrand si momentul 0:00, scriind un numar impresionant de tweet-uri. Mai cu seama, recordul a constat in cele mai multe tweet-uri lansate pe secunda. Asadar, de Anul Nou 2011, utilizatorii Twitter au inregistrat un nou record, doborandu-l pe cel vechi. Insa nu ne putem face referire la toti utilizatorii, intrucat recordul s-a inregistrat imediat dupa ce Japonia a intrat in anul 2011, prin urmare, se poate spune ca ei sunt responsabili.

Petrecere in pijamale, Foto: worldrecordacademy.com
Petrecere in pijamale, Foto: worldrecordacademy.com

In sfarsit, un alt record inregistrat de Anul Nou, poate si cel mai amuzant, ar fi cea mai mare petrecere in pijamale. 1075 de oameni au participat la petrecerea in pijamale, lasand deoparte toate regulile. Petrecerea in pijamale s-a tinut in Perth Australia. Si nu in ultimul rand, printre recordurile inregistrate de Anul Nou, le amintim pe care ale celor mai multe artificii lansate pe cer si nu numai.

Bineinteles ca la 1 ianuarie, aproape fiecare tara viseaza la doborarea unui record, insa Guinness World Records are inregistrat un singur record stabilit de Anul Nou, si-anume The largest Firework display – care a constat in lansarea pe cerul Portugaliei a 66.326 de artificii. Speram ca recordul va fi doborat de Anul Nou 2012, sau, de ce nu, 2013, daca tot credem ca va fi un an cu ghinion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.