Multi dintre voi preferati sa petreceti sarbatoarea Craciunului in sanul familiei, alaturi de toti cei dragi, care va insufla siguranta, dragoste si astfel, va ajuta sa intampinati un nou an cu implinire si liniste sufleteasca si de asemenea, speranta. Priviti insa, ce au ales sa faca alti oameni in aceasta perioada magica, intrand negresit in Cartea Recordurilor (Guiness Book), la categoria recorduri inregistrate de Craciun.

Un prim record inregistrat de Craciun ii apartine lui Erin Lavoie din Statele Unite ale Americii, Virginia Beach, ce a reusit sa taie 27 de brazi intr-un timp record, de doar 2 minute. Ramanand tot la brazi, un alt record inregistrat de Craciun, de data aceasta in Belgia, este cel de “cele mai multe beculete aprinse simultan intr-un brad de Craciun”, acestea fiind in numar de 194.672, de catre Kiwanis Malmedy, pe data de 10 decembrie a anului 2010. De asemenea, exista si un record pentru cel mai scump brad de Craciun, decoratiile sale fiind estimate la suma de 11.026.900 de dolari, fiind expus de catre Palatul Emiratelor Arabe din Abu Dhabi, in perioada 16-29 decembrie a anului 2010.

In Australia, pe 16 decembire 2010 s-a inregistrat recordul pentru cele mai multe scrisori adresate lui Mos Craciun, acestea fiind in numar de 1013 intr-o singura zi. Acest record inregistrat de Craciun a putut fi posibil datorita implicarii membrilor comunitatii in urma unui eveniment organizat de catre Fundatia KidzWish din Stockland Shellharbour, din New South Wales. In anul 2006, insa, in perioada Craciunului s-au inregistrat 1,06 milioane de scrisori adresate lui Mos Craciun, respectiv 44.166 de e-mail-uri, carora li s-au raspuns datorita voluntarilor postei din Canada, in 11 limbi, inclusiv in alfabetul Braille. In aceeasi ordine de idei, exista si un record inregistrat de Craciun, in anul 2010, in ceea ce priveste cea mai mica felicitare, creata de catre cercetatorii de la Universitatea din Glasgow, din Marea Britanie, avand o dimensiune de 200 x 290 microni! Va imaginati cat de mult timp v-ar trebui sa reusiti sa cititi urarile de pe ea?

Bradul din Abu Dhabi, Foto: travelingpeaches.wordpress.com
Bradul din Abu Dhabi, Foto: travelingpeaches.wordpress.com

Un record inregistrat de Craciun este si cel al Susanei Boyle, pentru cel mai mare succes in cadrul topului celor mai bune albume de Craciun din Marea Britanie, cu albumul intitulat “The Gift” (Darul), pe data de 20 noiembrie a anului 2010. Un record mai picant este detinut de catre Patricia Paay, din Olanda, cel mai in varsta model playboy, acum in varsta de 62 de ani, ce a pozat pentru editia de Craciun a revistei Playboy din anul 2009.

Citește și:  Diverse traditii populare de Sfantul Nicolae

Un alt record inregistrat de Craciun este crearea celei mai inalte piramide de Craciun, de catre Henry Jacob din Germania. Inalta de 20 de metri, recordul a fost stabilit la Expozitia de Craciun din Berlin, pe data de 16 noiembrie 2010. Un alt record aflat la inaltime, este cel detinut de Scoala de Gatit Hakasima-Nilasari, ai carei maestri au reusit sa realizeze cea mai inalta prajitura in cadrul evenimentului Un Craciun Uimitor, inalta de 33 de metri si expusa in Senayan City, din Jakarta, Indonezia, incepand din 28 noiembrie pana pe 8 decembrie 2008. Suna delicios!

Revenind la felicitari de Craciun, s-a stabilit de asemenea un record privind cea mai scumpa felictare vanduta in cadrul unei licitatii organizata in Marea Britanie, pe data de 24 noiembrie 2001 pentru suma de 28.158 de dolari. Valoarea extraordinara este data de faptul ca aceasta fost lucrata manual de catre ilustratorul englez John Calcott Horsley, fiind trimisa de omul de afaceri Sir Henry Cole bunicii sale in anul 1843. De asemenea un record inregistrat de Craciun este cel al lui Warren Nord din Arizona, Statele Unite ale Americii si Thor Andersen din Ohio, Statele Unite ale Americii, ce si-au trimis timp de 57 de ani aceeasi felicitare de Craciun.

Arron Sparks si jucaria yo-yo, Foto: downupyoyo.com
Arron Sparks si jucaria yo-yo, Foto: downupyoyo.com

In ceea ce priveste recordurile inregistrate de Craciun in cazul proiectiilor cinematografice, producatorii Luigi si Aurelio De Laurentiis, din Roma, Italia, au produs un total de 27 de filme pentru Craciun incepand cu anul 1981 si pana in prezent. In aceeasi ordine de idei, un record este detinut si pentru cel mai scump film produs de catre Computer Animation, in regia lui Robert Zameckis, intitulat “O colinda de Craciun”. Realizarea filmului “O colinda de Craciun”, in varianta 3D a costat 200 de milioane de dolari, incasarile de la box-office fiind de peste 300 de milioane de dolari.

Si nu in ultimul rand, un record inregistrat de Craciun este si cel al lui Arron Sparks din Marea Britanie, reusind sa faca intr-un minut nici mai mult nici mai putin de 151 de bucle consecutive cu ajutorul arhicunoscutei jucarii yo-yo, in cadrul sarbatorii Craciunului din iulie, de la Camden, din Londra.

Aceste recorduri inregistrate de Craciun sunt extraordinare, unice si inedite, ce au rolul de a starni atat hohote de ras, de uimire, cat si controverse, socand o lume intreaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.