Sarpele-sobolan tigru este cea mai frumoasa specie de sarpe din America de Sud, dar apare si in America Centrala. Este distribuit din regiunile sudice ale Mexicului pana in cele din nordul Argentinei.

Impresioneaza prin coloritul sau deosebit, foarte frumos pictat, in nuante de culori negre-albastrui cu numeroase dungi oblice transversale sau mici pete galbui. Are corpul aplatizat pe partile laterale, zvelt si de forma triunghiulara in sectiune transversala, acoperit cu numerosi solzi, aproximativ rombici, mari si netezi, distribuiti intr-un aranjament tipic.

Aceasta conformatie deosebita ii permite sa se catere cu usurinta, sa fie un alpinist excelent, sa treaca cu usurinta de la o creanga a unui copac la alta. Are si capacitatea de a inota, desi face acest lucru mai rar. Capul este lung si ingust, botul este scurt si bont, iar ochii mari, de forma convexa.

Sarpele-sobolan tigru este o specie arboricola, care la maturitate ajunge la lungimea corpului de 1,5-2,7 m.

Reproducerea este ovipara, femela se inmulteste prin oua.

Spilotes pullatus
Spilotes pullatus

Habitatul sau este foarte variat, alcatuit din paduri umede, zone cu arbusti din apropierea cursurilor de ape, cu mlastini si paduri de mangrove.

Citește și:  Șarpele cu nas lung (Rhinocheilus lecontei), trăiește în mediul subteran

Fiind o specie nocturna, este activ intotdeauna noaptea cand vaneaza mici mamifere, amfibieni, soparle, melci, oua si pasari pe care le ataca prin surprindere, brusc si rapid. In caz de pericol are obiceiul sa-si aplatizeze prima parte a corpului in forma de S si sa muste foarte rau, dar nu este veninos.

Sarpele-sobolan tigru are denumirea stiintifica Spilotes pullatus, face parte din ordinul Squamata, familia Colubridae si nu este o specie in pericol de disparitie.

Video – Sarpele-sobolan tigru (Spilotes pullatus):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.