Scrisoarea catre Mos Craciun este completata cel mai adesea de cei mici la indemnul parintilor si cuprinde dorintele acestora de Craciun. Scrisoarea constituie un prilej nemaipomenit pentru ca parintii sa afle ce isi doresc micutii sa primeasca de la Mos Craciun.

Este bine sa nu renuntati la acest obicei, pentru ca el poate deveni in functie de cerintele dumneavoastra mult mai complex decat va inchipuiti. Scrisoarea catre Mos Craciun nu trebuie sa fie una simpla care sa cuprinda simpla insiruire a cadourile pe care si le doreste cel mic. Cu acest prilej ii puteti testa creativitatea copilului si va recomandam sa o faceti. Nu il invatati pe cel mic sa trateze aceasta scrisoare ca pe o lista de cumparaturi, iar daca nu aveti rabdareaa sa il ghidati, cel mai bine ar fi sa renuntati la redactarea ei.

Scrisoarea catre Mos Craciun trebuie sa fie asemanatoare unei compuneri. Puteti sa ii cereti celui mic sa descrie in cuvintele proprii tot ceea ce inseamna pentru el sarbatoarea Craciunului. Ideile sale vor fi in mod sigur originale si este posibil sa descoperiti impresii pe care nu le stiati si care va pot surprinde. Cel mai bine ar fi sa ii garantati celui mic ca dumneavoastra nu veti citi sub nici un fel scrisoarea catre Mos Craciun, ci doar Mosul o va face. In acest fel sunteti siguri ca ceea ce a scris copilasul in scrisoare nu este influentat in nici un fel de prestanta pe care o aveti dumneavoastra ca parinte in ochii copilului. Lasati-l sa isi exprime singur sentimentele despre Craciun pentru ca in acest mod aflati si ce se petrece in mintea sa in apropierea Craciunului.

Dupa descrierea sarbatorii puteti sa ii cereti celui mic sa il descrie pe Mos Craciun, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere spiritual. Incercati sa il incurajati, sa descrie felul in care se imbraca Mosul, felul in care se comporta, felul in care reactioneaza acesta in diferite situatii. De asemenea puteti sa il indemnati pe cel mic sa ii transmita Mosului felul in care va fi primit in casa. De cele mai multe ori parintii impreuna cu copilasii lasa sub brad un pahar de lapte si cateva dulciuri, pentru ca Mosul sa le serveasca inainte de a lasa cadourile. Puteti insista pe aceasta idee, indemnandu-l pe cel mic sa gaseasca o varianta prin care sa ii spuna Mosului ca i-a pregatit un ospat.

foto: impartialdebacau.ro
foto: impartialdebacau.ro

Urmatorul subiect tratat in scrisoarea catre Mos Craciun si poate cel mai important poate fi o autoanaliza a copilului asupra faptelor bune sau mai putin bune pe care le-a facut in timpul anului. Incercati sa nu il ghidati de nici un fel, pentru ca numai in acest mod veti putea vedea cat de sincer este copilul in fata unui strain, mai ales daca este mai mult ca sigur ca dumneavoastra nu veti citi randurile pe care el tocmai le redacteaza. Scrisoarea catre Mos Craciun ajunsa la acest nivel este un prilej deosebit pentru autoanaliza, asa ca va recomandam sa il lasati pe cel mic sa o scrie singur.

Citește și:  Cateva sugestii pentru petrecerea din Anul Nou

Ii puteti spune sa insiruie faptele bune pentru care merita cadouri si faptele mai putin bune pentru care nu merita cadouri. Puteti sa il rugati sa le puna in balanta si sa hotarasca singur cam ce cadou ar merita in urma faptelor sale. Nu fiti curiosi si nu incercati sa cititi ce scrie, pentru ca aceasta tendita a dumneavoastra il va determina pe copil sa nu indrazneasca sa se autoanalizeze. El va spune ce a auzit de la dumneavoastra si in acest fel riscati sa nu aflati nimic nou.

Autoanaliza nu trebuie sa fie de scurta durata, ci trebuie sa fie una pentru tot anul pentru ca in acest mod ii testati celui mic capacitatea de sinteza si de a privi in ansamblu un an intreg. De asemenea, in acest mod puteti vedea ce fapte l-au marcat si ce fapte nu le-a considerat marcante, veti ramane surprinsi in mod sigur. Sunt fapte pe care dumneavoastra va asteptati sa le gasiti listate si fapte pe care nu va asteptati sa le gasiti sau fapte de care nici macar nu stiti. Tocmai de aceea este foarte important sa ii garantati celui mic ca dumneavoastra nu veti citi randurile scrise de el in scrisoarea catre Mos Craciun.

Scrisoarea catre Mos Craciun se poate continua in acest moment cu lista cadourilor pe care si le doreste cel mic, dar mai ales cu lista pe care considera ca o merita. Avand in vedere ca tocmai a scris cu sinceritate despre intreaga sa activitate din decursul anului, veti observa cum lista de care stiati se va modifica. Acest lucru se intampla tocmai in urma autoanalizei pe care si-a facut-o cel mic. El va scrie in acest moment exact ceea ce isi doreste si chiar poate renunta la cateva dintre daruri tocmai pentru ca si-a adus aminte de fapte pentru care nu a fost tocmai laudat de parinti.

Scrisoarea catre Mos Craciun trebuie sa se incheie cu urarile pe care acesta doreste sa i le faca lui Mos Craciun, cu sperantele pe care le are vizavi de venirea Mosului.

Scrisoarea catre Mos Craciun nu trebuie tratata cu superficialitate, daca v-ati hotarat sa il indemnati pe cel mic sa scrie o astfel de scrisoare, atunci este bine sa o faceti cat mai complexa pentru ca in acest mod il veti ajuta pe copil sa isi dezvolte creativitatea, sa isi impartaseasca sentimentele sincere si nu in ultimul rand sa se autoanalizeze fara sa fie presat de prestanta pe care o are parintele in ochii sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.