Acum cativa zeci de ani au fost descoperite cateva statui misterioase aproape de asezarea neolitica Ain Ghazal, aproape de Amman, capitala Iordaniei. Descoperirea acestor ramasite arheologice a fost realizata in 1983, fiind rezultatul muncii unei echipe de arheologi, insa aceasta nu a fost mediatizata.

Potrivit specialistilor, Ain Ghazal ar fi fost un sat de vanatori care ar fi luat nastere in 8000 i.e.n, insa acesta ar fi fost abandonat 3000 de ani mai tarziu din cauze inca necunoscute de catre arheologi.

Ain Ghazal1

Initial, situl arheologic ar fi fost excavat pentru ca arheologii sa descopere cine a trait in acea zona in perioada neolitica. Dupa ce sapaturile au inceput, au fost descoperite cateva obiecte de origine antica, dintre care se disting cateva statui din ipsos ce par a desemna niste creaturi umanoide ciudate, in aparenta vesele si luminoase.

Statuile misterioase ar fi fost realizate din lut si contin si pulbere de var si calcar. Acestea au diferite dimensiuni, de la 2 metri pana la 3 metri inaltime.

Citește și:  Sculpturi in piatra - performante, enigme, bizarerii

Specialistii cred ca aceste ramasite arheologice au o varsta de cel putin 8000 de ani. Se considera ca apartin unor zeitati ale civilizatiilor care au avut asezari in zona Iordanului.

Atat forma, cat si inaltimea extraordinara a statuilor ii indeamna pe unii entuziasti sa creada ca respectivele statui sunt reprezentari ale unor fiinte extraterestre. Se crede si ca aceasta ipoteza este motivul pentru care respectivele statui au ramas ascunse publicului vreme de peste 30 de ani.

Nu se stiu mai multe detalii legate de statuile neolitice descoperite in asezarea de langa Iordan, insa se poate ca in timp arheologii sa descopere mai multe detalii referitoare la istoria si evolutia umanitatii din Antichitate si pana in prezent.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.