Astăzi, o proporție semnificativă dintre oameni au un stil de viață virtual, care este departe de a fi unul sănătos și relaxant. Prin studii științifice s-a dovedit că un procent de 50-55% din factorii care afectează sănătatea oamenilor este reprezentat de stilul de viață. Dacă acesta este sănătos poate crea cele mai bune condiții pentru desfășurarea proceselor fizice și mentale, dacă este unul stresant atunci poate afecta bunăstarea și reduce speranța de viață a oamenilor.

Noul mod de viață virtual creează în ziua de azi o cerere ridicată de ochelari de calculator, de ultimă generație, care sunt în trend și în plus oferă ochilor protecția de care aceștia au nevoie. De ce este atât de importantă purtarea ochealarilor cu protecție împotriva luminii albastre, emisă de ecranul dispozitivelor electronice?

Cele mai populare divece-uri din ziua de azi

Datorită evoluției tehnologiei, oamenii sunt din ce în ce mai mult atrași de gadget-uri foarte bune, pe care încearcă să le achiziționeze la prețuri accesibile. Ei folosesc telefoane inteligente, dar și alte gadgeturi pentru a lucra sau a se distra.

Potrivit statisticilor, principalele 6 device-uri indispensabile în ziua de azi sunt: televizorul, smartphone-ul, laptopul, calculatorul, tableta și jocurile video. Datele statistice obținute în urma sondajelor de opinie arată astfel:

 • 76,6% dintre oameni folosesc în mod frecvent televizorul
 • 69,4% dintre ei utilizează smartphone-ul
 • 57,8% dintre persoanele intervievate folosesc laptopul
 • 52% dintre oameni utilizează calculatorul
 • 42,5% dintre ei citesc pe tabletă sau eBook reader
 • 16,7% sunt pasionați de jocuri video.

Acest lucru arată că oamenii au nevoie din ce în ce mai mult de ochelari cu lentile pentru lumina albastră, deoarece timpul petrecut în fața ecranelor a crescut și acest lucru le poate afecta sănătatea ochilor.

Experții au constatat în urma efectuării unor studii că:

 • Unul din patru copii petrece mai mult de 3 ore pe un dispozitiv digital – laptop, calculator
 • 30% dintre persoanele adulte stau mai mult timp pe diferite device-uri
 • 61% dintre adulți experimentează probleme la ochi, din cauza utilizării prea mult timp a dispozitivelor electronice.

Există studii ale cercetătorilor care arată că 50-61% dintre persoanele care lucrează la birou, pe calculator, au simptome vizuale deranjante. Dintre acestea cele mai frecvente sunt:

 • Oboseală oculară, tensiune oculară, senzație de ochi uscat sau iritat
 • Probleme de concentrare, dureri de cap, sensibilitate la lumină
 • Dureri de spate, de umeri și gât
 • Vedere încețoșată, tremurărturi de pleoape și somn perturbat.
Citește și:  Superstiţios sau nu, află care sunt semnele unui An Nou bun!

Foarte mulți tineri sunt pasionați de jocurile video, pe care le accesează pe dispozitivele electronice. Acest obicei nu este bun pentru ei, deoarece le reduce calitatea somnului. Expunerea la lumina albastră artificială poate face dificilă relaxarea și adormirea.

Ochelari de calculator cu protectie

Ochelarii de calculator, cu lentile de protecție împotriva luminii albastre, pot bloca o parte din această lumină și reduce strălucirea de pe ecranele digitale. Prin folosirea lor se protejează vederea, astfel ea nu va mai fi afectată de oboseala ochilor. Studiile cercetătorilor au arătat că lumina albastră poate afecta sănătatea ochilor dar și a organismului, poate crește riscul de diabet, degenerescență maculară, cataractă prematură, boli de inimă și anumite forme de cancer.

Specialiștii de la Muunel susțin că „folosirea ochelarilor speciali reduce oboseala oculară și efectele expunerii la lumina albastră, punând și accent pe importanta de a nu neglija odihna, somnul și relaxarea. Deficitul de somn a fost asociat cu anxietatea, depresia, imunitatea scăzută, neurastenia, riscul de cancer, afecțiuni ale inimii și diabet. În plus, cercetătorii au semnalat și faptul că, lipsa somnului poate favoriza și declinul funcției creierului.

Despre lumina albastră, experții cred că ar poate duce și la depresie, ea produce oboseală oculară și boli psihice. Expunerea la lumina albastră inhibă producția de melatonină, afectează calitatea somnului, poate produce insomnie și astfel cresc șansele de depresie și de îmbolnăvire.

Pentru a preveni toate aceste probleme, specialiștii de la Muunel recomandă „ochelarii de calculator, care au lentile speciale, pentru a filtra în mod eficient acest spectru de lumină”. Oamenii care sunt atât de încântați de dispozitivele electronice și care le folosesc în mod frecvent, ar putea investi bani în ochelari de calculator pentru a-și reduce oboseala ochilor, a-și menține sănătatea vederii și a preveni problemele de somn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.