Telefonul mobil a devenit pentru mulți dintre noi un obiect indispensabil. Rare sunt ocaziile când plecăm de acasă și nu ne luăm cu noi acest dispozitiv inteligent. Acest lucru a fost dovedit în câteva rânduri de către cercetători. Totuși, majoritatea oamenilor recunosc fără probleme că viața lor a fost îmbunătățită într-o anumită măsură de când au intrat în posesia unui telefon inteligent. Tehnologiile de care dispune ne ajută de multe ori să economisim timp, să ținem legătura cu cei apropiați într-un mod mai ușor, să învățăm lucruri noi sau chiar să comandăm mâncare direct acasă. Așadar, iată câteva dintre motivele pentru care telefonul a devenit de curând unul dintre cei mai buni prieteni ai omului.

Ce ne atrage la telefon?

Fără îndoială, un telefon conectat la internet este o sursă nesecată de informații. Putem citi cărți, urmări tutoriale video, asculta muzică sau putem viziona un documentar. Mai mult de atât, aplicațiile mobile ne ajută să comunicăm cu alte persoane – iar când primim vreo notificare, telefonul sună, vibrează și transmite tot felul de mesaje care ne stârnesc curiozitatea. Din acest motiv s-a creat o legătură a omului cu telefonul, iar aceste dispozitive sunt în multe cazuri conexiunea noastră cu exteriorul și nu reprezintă doar un simplu obiect.

Ce beneficii ne oferă?

Așa cum a fost menționat anterior, telefonul ne însoțește peste tot și ne ajută să păstrăm legătura cu lumea înconjurătoare. Pe lângă beneficiile evidente care implică stocarea de date, amintiri de pretutindeni, trimiterea de mesaje video, el ne stimulează creativitatea și ne pune la încercare. Aici poate fi vorba de felul în care realizăm fotografii, înregistrări video sau ne punem în aplicare diferite aptitudini de învățare prin jocuri.

Încă de când a fost conceput, scopul principal al smartphone-ului a fost să ofere divertisment oamenilor. În mod evident, acest lucru se realizează prin intermediul jocurilor pe internet. Iubitorii de adrenalină și cei care vor să își testeze spiritul competitiv pot să joace poker online direct de pe mobil. Mai mult, diversitatea jocurilor disponibile oferă experiențe diverse oricărui tip de jucător.

O viață mai bună

Nu este de mirare faptul că atât de multe persoane sunt atașate de telefonul lor, dacă ar fi să avem în vedere beneficiile oferite. În cazul în care nu avem timp sau posibilitatea de a ne deplasa la bibliotecă sau la librărie pentru a achiziționa un nou titlu, putem face acest lucru prin telefon. Avem posibilitatea să descărcăm cartea sau să o comandăm pentru a fi livrată la noi acasă.

Putem consulta starea vremii în orice locație, lucru care este de folos dacă urmează să mergem într-o vacanță. Mai mult, acest instrument de folos ne va ghida exact până la locație și ne va furniza cele mai recente date legate de recenziile pe care un anumit hotel le-a primit.

Un portal spre lumea înconjurătoare

Oamenii au nevoie de afecțiune și de alți indivizi față de care să își poată exprima sentimentele. Ei bine, există momente în care prietenii nu sunt în apropriere, dar distanța este mai mică dacă avem un telefon la îndemână. Cu toate că mesajele scrise nu au un impact atât de mare ca informațiile transmise în persoană, reacțiile însoțitoare de tipul gif sau emoji pot să aducă „la viață” textul și să stârnească emoții dintre cele mai diverse.

Citește și:  Ce conţin cu adevărat preparatele fast food? Un proiect excentric de fotografie

Există oameni care au reușit să lege prietenii strânse sau chiar să-și găsească sufletul pereche cu ajutorul telefonului mobil. Deși în trecut multă lume avea un jurnal în care își scria trăirile și momentele cele mai marcante ale vieții, acum micul prieten a luat locul acestor metode rudimentare, ba mai mult, este interactiv și mult mai securizat.

Cum ar fi viața fără telefon?

Viața fără telefon pare un coșmar pentru multă lume. Mai mult, există persoane care nu pot rezista nici măcar câteva ore fără dispozitivul de nădejde și nu pot să își ducă la bun sfârșit sarcinile. Pe de o parte, acest lucru nu e greu de înțeles, având în vedere că în zilele noastre putem să lucrăm sau să luăm legătura cu partenerii de afaceri printr-un simplu apel. Aplicațiile folositoare au înlocuit calculatorul, agenda, calendarul și multe alte unelte care ne facilitau munca. Acum toate sunt într-un singur loc.

Ar fi dificil să ne imaginăm o viață fără mijloace de divertisment, navigare fără limite, socializare și planificare a evenimentelor viitoare. Considerând că smartphone-ul este intermediarul în toate situațiile amintite, o mare parte dintre sectoarele vieții ar avea de suferit.

Distragere de la realitate

Din păcate, există și efecte negative ale folosirii telefonului mobil în exces. Cercetătorii vorbesc în special despre scăderea capacității de empatie și a concentrării. În momentul în care încercăm să lucrăm la un proiect iar telefonul nostru ne transmite mesaje în continuu, va fi destul de greu să ne focalizăm toată energia asupra a ceea ce facem. Acest lucru se poate întâmpla în mai multe momente. Drept urmare, am putea evita această situație neplăcută prin limitarea timpului petrecut în compania acestui „prieten”. Trebuie să știm că el nu are ce să caute la masă și nici nu ar trebui să stea prea aproape de noi în timpul somnului. La urma urmei, nici măcar cu prietenii nu ne petrecem fiecare moment al zilei.

Acum câțiva ani, posibilitatea de a comunica cu oameni din orice colț al lumii în timp real a fost motivul pentru care telefonul mobil a devenit atât de popular. Însă nu era vorba doar de o simplă comunicare, ci de o comunicare animată. Acum însă, telefonul este folosit în special pentru a urmări postările prietenilor de pe rețelele sociale, pentru a fi la curent cu ultimele știri, pentru a învăța lucruri noi despre anumite subiecte sau pentru a face cumpărături. Relația dintre om și telefon a devenit tot mai strânsă odată cu trecerea anilor. Acest lucru este văzut cu ochi buni, dar poate deveni nociv dacă nu reușim să găsim un echilibru între timpul petrecut în compania telefonului și realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.