Top 10 cei mai mari păianjeni din lume:

Păianjenul Cerbalus aravaensis, Foto: sizeis.com
Păianjenul Cerbalus aravaensis, Foto: sizeis.com

10. Păianjenul Cerbalus aravaensis trăiește în Istrael, mai ales în regiunile aride sudice, în Samar și Arava, ascuns în dunele de nisip. Vânează noaptea și a fost descoperit ca specie în anul 2009. Este un păianjen mare, are lungimea corpului de 15 cm măsurată cu tot cu picioare.

Phoneutria nigriventer
Phoneutria nigriventer

9. Păianjenul Phoneutria nigriventer sau păianjenul din genul Phoneutria care este foarte agresiv și mare. Pot avea lungimea corpului și a picioarelor de 13-15 cm și este veninos. Mușcătura lui este dureroasă, dar foarte rar ucide omul. Trăiește în Brazilia și este considerat ca fiind o specie cu cel mai puternic venin.

Păianjenul cămilă, Foto: factzoo.com
Păianjenul cămilă, Foto: factzoo.com

8. Păianjenul cămilă are corpul de 15 cm lungime și este considerat unul din cei mai mari păianjeni din lume. Deși se povestește că ar mânca oameni și cămile, nu este nimic adevărat. El pare feroce prin aspectul său, în realitate este lacom doar după prada sa preferată alcătuită din insecte, șopârle, mici păsări și rozătoare. Nu este o specie veninoasă, nu este un prădător pentru mamifere mari și nici insetat de sânge cum se spune în Orientul Mijlociu.

Pelinobius muticus
Pelinobius muticus

7. Păianjenul Pelinobius muticus are picioarele lungi de până la 20 cm. Se ascunde în vizuini și este un prădător de insecte, gândaci, alte specii de păianjeni, păsări, șerpi, șoareci și șopârle. Se mai numește și păianjenul Hercules Baboon dar, în ciuda acestei denumiri, el nu atacă babuini, este lacom doar după insecte.

Păianjenul Xenesthis monstrosa, Foto: pixshark.com
Păianjenul Xenesthis monstrosa, Foto: pixshark.com

6. Păianjenul Xenesthis monstrosa este o specie inofensivă pentru om, dar agresivă pentru prada sa preferată. Este numită și tarantula neagră gigant din Columbia. Poate fi crescută ca animal de companie în terariu, dar umiditatea aerului în interiorul acestuia trebuie să fie de 70-80%, iar temperatura de 27 grade Celsius.

Specia Brazilian Tawny-red, Foto: spidertopia.weebly.com
Specia Brazilian Tawny-red, Foto: spidertopia.weebly.com

5. Specia Brazilian Tawny-red este o tarantulă care trăiește în Uruguay, Argentina, Paraguay și Brazilia. Este considerat unul dintre cei mai mari păianjeni din lume. Unii crescători pasionați de tarantule, cresc astfel de păianjeni ca animale de companie.

Poecilotheria rajaei
Poecilotheria rajaei

4. Păianjenul Poecilotheria rajaei este o specie din Sri Lanka și India. Are preferință pentru lemnul copacilor bătrâni, dar intră și în clădirile părăsite sau ruine. Este un păianjen mare, are lungimea unui picior de 20 cm. Se hrănește cu șopârle, mici rozătoare, șerpi și păsări.

Lasiodora parahybana
Lasiodora parahybana

3. Tarantula Lasiodora parahybana este o specie de păianjen din nord-estul Braziliei, din regiunea Paraiba. Preferă regiunile de stepă sau cu păduri uscate. Este considerat unul din cel mai mari păianjeni din lume, deoarece are lungimea corpului de 9-10 cm și picioarele lungi și de 30 cm. Corpul și picioarele sunt groase, acoperite cu perișori lungi și aspri, iar coloritul este negru, maro spre gri.

Huntsman
Huntsman

2. Păianjenul Huntsman apare în regiunile subtropicale din Asia de Sud-Est și cele din California, Florida, Texas, Australia, Noua Zeelandă. Este un păianjen rapid, se poate deplasa și lateral și urcă fără greutate pe suprafețele netede. Coloritul său este maroniu spre gri-închis. Picioarele sunt mari, țepoase, păroase, pot fi ușor rotite din șolduri. O astfel de specie este Heteropoda ventoria.

Theraphosa blondi
Theraphosa blondi

1. Păianjenul mâncător de păsări goliat are denumirea științifică Theraphosa blondi și trăiește în regiunile tropicale împădurite din America de Sud. Este considerat cel mai lung păianjen din lume. Muscătura sa este dureroasă da nu este mortală pentru om. Poate mânca păsări colibri, a fost văzut făcând acest lucru. Prezența sa poate fi depistată prin zgomotul pe care îl face prin frecarea picioarelor din față și care se aseamănă cu un șuierat.

Are lungimea corpului de 30 cm dacă se măsoară și picioarele. Masa sa este de 130 g. Are coloritul corpului brun și picioarele prevăzute cu perișori maronii. Poate trăi 6-15 ani. Masculii trăiesc cel mult 3-6 ani, sau chiar mai puțin, deoarece sunt mâncați de femelă după împerechere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.