In acest tutorial va vom invata cum sa descarcati si sa instalati yahoo messenger,cum sa creati un cont nou de yahoo messenger si cum sa adaugati persoane noi in lista pentru a putea discuta cu ele.

Pentru inceput accesati adresa : http://messenger.yahoo.com/

Mentionam ca noi am folosit browserul mozzila firefox. Dati click pe download now. Se va deschide o fereastra in care va trebui sa dati clik pe save. Selectati locatia unde va fi salvat fisierul, noi am ales sa descarcam fisierul pe desktop. Descarcarea dureaza cateva secunde, dupa descarcare mergeti pe desktop si dati click dreapta si apoi deschide, sau open. Puteti da dublu click pe fisier, va avea acelasi efect. Se va deschide o fereastra in care sunteti intrebati daca sunteti siguri ca vreti sa executati acest fisier, dati click pe executare, butonul din stanga. Dupa executare, dati click pe next. In urmatoarea fereastra sunteti intrebati daca sunteti de acord cu termenii si conditiile programului yahoo messenger. Bifam casuta cu YES si dam click pe NEXT. Daca browserul firefox a ramas deschis veti fi notificat sa il inchideti. Dati click pe ok si acesta se va inchide automat.

In urmatoarea fereastra dati click pe install. Trebuie sa aveti in continuare conexiune la internet pentru a descarca Yahoo Messenger. Dupa descarcarea programului va porni automat instalarea programului. Dupa instalare veti fi notificat ca programul a fost instalat cu succes. Lasati bifata casuta Launch Yahoo Messenger si dati click pe finish pentru a porni programul instalat. Acum avem necoie de un id de Messenger pentru a ne putea conecta. Daca aveti deja o adresa de email pe yahoo va puteti conecta folosind acel id si parola de la email. Daca nu aveti deja o adresa de email pe yahoo dati click pe Get new Yahoo ID in partea de jos a programului.

Se va deschide un formular online ce trebuie completat pentru obtine un ID de Messenger. La Name treceti Numele. La Last Name Prenumele. La gender, selectati male pentru sex masculin sau female pentru sexul feminin. Introduceti ziua de nastere, atentie introduceti ziua de nastere reala. La Country selectati Romania. La codul postal introduceti codul postal de unde aveti domiciliul, puteti pune orice cod dar nu este recomandat. Urmatorul pas este sa ne alegem ID-ul. Trebuie sa aiba minim 4 caractere si maxim 32, sunte pemrise litere si cifre, puteti folosi chiar si liniuta jos sau punct. Acesta trebuie sa fie unic, pentru a verifica disponibilitatea id-ului dati click pe check.

Dupa alegerea Id-ului va trebui sa introduceti parola dorita de doua ori. Nu folositi parole simple incercati sa folositi parole mai complexe din cifre si litere, preferabil aleator pentru cea mai buna siguranta a contului. In cazul in care uitati parola aveti nevoie de o adresa de email suplimentara unde va fi trimis un link de recuperare a parolei. Adresa de email alternativa este optionala, pentru ca mai puteti obtine parola raspunzand ladoua intrebari de securitate. Selectati type your own question here si incercati sa va puneti intrebari cat mai grele al caror raspuns il stiti doar D-voastra. La your answer treceti raspunsul la intrebarea aleasa. Dupa completarea celor doua intrebari, completati codul antispam asa cum apare el in imagine. Dati click pe Create my account.

Citește și:  Statusuri de Craciun, amuzante si fara pereche
foto: michaeltchong.com
foto: michaeltchong.com

Pe urmatoarea pagina veti avea un sumar al datelor din formular. Aveti optiunea sa printati aceste date. Este recomandat sa le notati intr-un carnetel sa nu uitati de ele. Puteti de asemenea da copiere la acel text intr-un fisier de pe calculator. Dati click pe continue. Reveniti la programul Yahoo Messenger si introduceti id-ul si parola aleasa. Dati click pe Sign in. Felicitari, tocmai v-ati conectat la program.

Se vor deschide cateva ferestre extra ce pot fi inchise fara probleme. La prima dati click pe Don’t show this message again sa nu mai apara acea fereastra. Daca va conectati pentru prima data aveti ocazia sa va importati prietenenii in lista de Messenger. Dati click pe Add Friend now pentru a importa prietenii. Puteti sa importati prietenii din Microsoft Outlook, Aol, Hotmail, Gmail precum si alte retele. Selectati optiunea dorita si dati click pe continue si urmariti pasii ce urmeaza. Puteti inchide fereastra daca nu aveti prieteni de importat din contactele respective. Puteti observa ca aveti optiunea de a uni programul messenger cu facebook. Veti putea astfel discuta cu prietenii conectati pe facebook direct de pe Yahoo Messenger. Dati click pe Link to facebook si introduceti datele de conectare. Acest pas este optional, daca nu aveti cont pe facebook nu este o problema. In continuare va vom prezenta cum sa adaugati un nou prieten in lista.

Dati click pe contacts. Selectati Add a Contact sau folositi combinatia de taste Ctrl+ Shift + A In fereastra ce urmeaza introduceti id-ul prietenului sau adresa lui de email. Dati click pe next. Selectati grupul in care doriti sa il adaugati. Default este Friends. Puteti schimba numele grupului in ce nume doriti. Sa spunem Colegi de munca. Mai jos puteti scrie optional un mesaj pe care il va vedea cel pe care doriti sa il adaugati. Este recomandat sa il completati daca nu va stie cineva id-ul pentru a il anunta cine sunteti.  Avem un mesaj de notificare, suntem anuntati ca id-ul a fost adaugat si a fost trimisa o cerere de aprobare celui pa care il adaugati in lista. Dati click pe finish.

Puteti observa ca id-ul apare in lista cu mesajul ca cererea inca nu a fost aprobata. Pentru a discuta cu persoana adaugata dati dublu click pe iconita si se va deschide o noua fereastra. In aceasta fereastra puteti discuta cu persoana adaugata.

Destul de simplu nu ?

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.