Sărbătorile de iarnă înseamnă clipe vesele alături de cei dragi; împodobirea bradului, prepararea unor bucate gustoase, cadouri și… filme pe care vrei să le vezi în fiecare an, chiar dacă le știi pe de rost. Există filme clasice de Crăciun, filme de care nu te saturi, povestea și personajele lor cucerindu-și la fiecare vizionare publicul.

Ce filme clasice de Crăciun poți viziona?

  • O viață minunată – It’s a Wonderful Life (1946, regie Frank Capra, distribuție James Stewart, Donna Reed).

Deși inițial nu a fost un succes răsunător, O viață minunată a reușit să cucerească oamenii rapid, ajungând unul dintre cele mai iubite și apreciate filme. De Crăciun, un film ce te inspiră și te înveselește. Dulce, dar și profund, este povestea unui om disperat căruia un înger păzitor îi arată cum ar arăta lumea în lipsa sa. El va înțelege astfel mai multe despre sensul vieții și va înțelege valoarea prieteniei.

  • Miracol pe strada 34 – Miracle on 34th Street (1947, regie George Seaton, distribuție Maureen O’Hara, Natalie Wood, John Payne).

Crezi în Moș Crăciun? Susan, o fetiță de șase ani, nu crede deloc. Până ce întâlnește un moș costumat într-un magazin care pretinde că este adevăratul Moș Crăciun! Un film vesel care ne arată că uneori puțină credință te duce departe. Există diverse variante ale poveștii, pentru televiziune și pentru cinema.

  • O poveste de Crăciun – A Christmas Carol (1984, regie Clive Donner, distribuție George C. Scott, Angela Pleasence, Frank Finlay)

Povestea clasică scrisă de Charles Dickens, cea a lui Ebenezer Scrooge, un om singur, bătrân și răutăcios care se va întâlni cu fantoma Crăciunului trecut, prezent și viitor. El pornește într-o călătorie de cunoaștere a sinelui și învață ce înseamnă să fii bun. Frumoasa poveste a fost regizată de numeroase ori, cea mai recentă ecranizare fiind animația din 2009 cu Jim Carrey.

  • Singur acasă – Home Alone (1990 partea I și 1992 partea a II-a, regie Chris Columbus, distribuție Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern).

Este Crăciunul? Atunci nu poți scăpa de Home Alone! Povestea simpaticului Kevin ce rămâne singur acasă și a celor doi hoți fără minte te distrează copios, chiar dacă ai văzut-o an de an. Sigur, nimic excepțional, dar este fără îndoială un clasic de Crăciun care distrează publicul cu ingenioasele farse ale personajului.

  • Tot ce-mi doresc de Crăciun – All I Want for Christmas (1991, regie Robert Liberman, distribuție Leslie Nielsen, Lauren Bacall, Ethan Embry, Michael Alaimo, Thora Birch).

Crăciunul se sărbătorește cu cei dragi, în familie! Aceasta este și singura dorință pentru Crăciun a lui Hallie și Ethan, doi copii ce doresc să petreacă sărbătorile alături de părinții și bunica lor. Doar că părinții lor sunt separați. Aici intră în scenă magia sărbătorilor, Moș Crăciun dând o mână de ajutor copiilor. Un film vesel perfect pentru o seară în familie.

  • Grinch a furat Crăciunul – How the Grinch Stole Christmas (2000, regie Ron Howard, distribuție Jim Carrey, Taylor Momsen).

O poveste ce își cucerește publicul indiferent de vârstă. Grinch, un anti-erou care învață până la urmă ce este bunătatea, este un personaj creat de celebrul Dr Seuss. Jim Carrey în rolul creaturii fără inimă ce se hotărăște să distrugă Crăciunului este minunat, și chiar dacă filmul nu este o capodoperă a cinematografiei, te înveselește și îți face inima să crească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.