Plaja de hobby-uri pe care le gustă intelectualii diferă într-o bună măsură de cea a omului de rând. Intelectualii se folosesc de anumite pasiuni pentru a se relaxa, pentru a se cultiva sau pentru a-și antrena creierul, dar asta nu înseamnă că uită să se distreze, ci mai de grabă, îmbină utilul cu plăcutul. De altfel, hobby-urile prezentate mai jos sunt distractive și captivante.

Sudoku

Sudoku poate fi un hobby, dar și un exercițiu de antrenament mintal. Este un joc matematic, care te invită să deslușești un puzzle numeric. De regulă, există 9 grile cu câte 9 numere, în care sunt trecute câteva cifre, iar jucătorul trebuie să completeze toate spațiile goale cu cifre de la 1 la 9, astfel încât la final, aceeași cifră să nu se repete în aceeași coloană, linie și grilă. Este un hobby simplu, dar combinațiile posibile sunt aproape infinite, așa că joaca sau antrenamentul nu se încheie niciodată.

Șah

Șahul provine din jocul indian Chaturanga, care a fost inventat la începutul secolului VI în India. Jocul regilor, în forma în care u cunoaștem astăzi, a fost conturată abia un mileniu mai târziu. Regii Alfonso al VI-lea și al X-lea de Castilia, Ioan I și Martin de Aragon, Ludovic al XIII-lea și Ludovic Filip al Franței și Knut al V-lea și Valdemer al Danemarcei au fost cu toții pasionați de acest joc. Primul turneu de șah s-a desfășurat în prima jumătate a secolului XIX în Anglia, iar de atunci șahul a devenit o profesie pentru mulți oameni și continuă să fie extrem de popular și în zilele noastre.

hobby sah

Puzzle-uri

În ultimii ani, jocurile care stimulează intelectul au crescut în popularitate, pe măsură ce oamenii și-au dat seama de beneficiile pe care le aduce antrenamentul creierului cu puzzle-uri și cu alte sarcini de rezolvare a problemelor. Din fericire, există o gamă de puzzle-uri pentru toate gusturile: puzzle-uri de rezolvare a problemelor vizuale, cutii de puzzle, cuburi Rubik, puzzle-uri pentru coordonarea mână-ochi și așa mai departe. Prin urmare, fiecare poate găsi o variantă care să i se potrivească.

Cititul

Acesta este probabil, cel mai comun hobby al intelectualilor. Cititul poate îmbina deseori utilul cu plăcutul, astfel încât te simți bine, dar te și cultivi în același timp. Cititul contribuie la îmbunătățirea vocabularului, înțelegerea diferitelor noțiuni și culturi, reducerea stresului, stimularea memoriei și inclusiv, la pregătirea pentru somn. Cel mai important aspect aici este să găsești o carte care-ți place și să-ți stabilești un program zilnic de citit.

hobby integrame

Integrame

Prima integramă din lume a fost publicată într-un ziar din New York în anul 1913, iar ulterior, cu timpul, presa scrisă de pe tot globul a început să preia acest concept. Integramele reprezintă o formă excelentă de a antrena memoria și de a ține departe demența și Alzheimerul, printre altele. Jocul presupune o grilă în care se găsesc sugestii și indicații pentru completarea casetelor goale cu litere, care formează cuvinte și se întretaie. Există mai multe tipuri de integrame, precum și niveluri diferite de dificultate, așa că începătorii nu trebuie să se teamă de a începe această activitate.

Jocuri de noroc

Wolfgang Amadeus Mozart, un geniul al muzicii clasice, Giacomo Casanova, al cărui nume a devenit ulterior un adjectiv și Feodor Dostoievski, unul dintre cei mai celebri scriitori ruși din toate timpurile sunt numai câteva dintre personalitățile care au fost pasionate de jocurile de noroc, sub diversele sale forme. În trecut, jocurile de cărți și ruleta erau cele mai comune jocuri din cazinouri, însă astăzi, majoritatea pasionaților se orientează către sloturi video. Din acest motiv, sunt la mare căutare jocurile de păcănele gratis 77777, acolo unde se pot efectua sesiuni folosind fonduri demonstrative.

Muzica

Atunci când este ascultată, muzica activează anumite zone ale creierului care nu pot fi declanșate cu nici o altă formă de stimulare. În funcție de genul ales, muzica poate să contribuie la reducerea anxietății, la îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului, la stimularea concentrării și la aducerea unui plus de claritate mentală. Învățarea unui instrument aduce la pachet, pe lângă toate aceste avantaje și un plus de disciplină, îmbunătățește abilitățile de comunicare, oferă o stare de mulțumire și contribuie la ameliorarea abilităților matematice.

Mișcarea

Deși acest hobby nu are la bază o activitate intelectuală, practicarea sa contribuie la sănătatea organismului per ansamblu, dar și la bunăstarea mentală. Sănătatea fizică este direct legată de bunăstare, așa că pentru o minte ascuțită, este nevoie de a face mișcare în mod regulat. Pe lângă faptul că îmbunătățesc funcția cognitivă, exercițiile fizice ne ridică starea de spirit, deoarece mișcarea declanșează eliberarea endorfinelor. Există multe tipuri de a face mișcare, însă efectul acestora poate fi augmentat dacă sunt practicate în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.