Bivolii sunt mamifere copitate robuste, care trăiesc în Africa și Asia. Sunt animale ,,sociabile”, trăiesc în grupuri mari, în turme de 2000 de exemplare. Se adună mereu în zonele în care hrana este din belșug, iar unele specii obișnuiesc să se bălăcească în apă (ex. bivolii indieni), mai ales în zilele foarte călduroase.

Aceste animale au corpul puternic, membrele anterioare și posterioare solide cu câte două copite, coarnele bine dezvoltate, prezintă sau nu salbă la gât și au coada lungă dar destul de subțire.

Syncerus caffer
Syncerus caffer

Una din cele mai cunsocute specii este bivolul african care trăiește în regiunie centrale, vestice și estice ale Africii. Are lungimea corpului de 2,1-3,4 m și greutatea de cel mult 685 kg. Hrana sa constă din diverse plante, ierburi, frunze, pe care le caută în timpul nopții. Bivolul African poate urca la altitudini foarte mari în habitatul său natural, de până la 4000 m.

Masculul este dominant în cadrul turmei, apără femelele, este teritorial, se luptă cu alți masculi în perioada de împerechere, lovește puternic cu coarnele. Acest bivol este vânat de lei și leoparzi. Animalele de pradă pot prinde foarte ușor mai ales animalele slăbite sau bolnave, care rămân în urma turmei. Denumirea sa științifică este Syncerus caffer.

Citește și:  Șoimul de Galapagos (Buteo galapagoensis), o pasăre nemigratoare

Subspeciile acestui gen Syncerus caffer trăiesc în diferite habitate din Africa și sunt numite astfel: Syncerus caffer caffer, Syncerus caffer nanus, Syncerus caffer brachyceros, Syncerus caffer aerquinoctialis, Syncerus caffer mathewsi.

Bubalus bubalis
Bubalus bubalis

O altă specie de mamifer copitat foarte puternic este bivolul indian. Are aspectul robust, imens, cu masa mai mare de o tonă, iar lungimea corpului de 2,4-3 m. Denumirea sa științifică este Bubalus bubalis. Masculul are coarnele imense, cu lungimea de aproximativ 2 m. Acestea au o formă deosebită, curbată, vârful ascuțit, suprafața încrețită. Coloritul acestui bivol este deosebit, negru-ardezie. Turmele de bivoli indieni sunt conduse de o femelă dominantă, la fel ca la elefanți.

Bubalus bubalis arnee
Bubalus bubalis arnee

Există mai multe subspecii ale genului Bubalus bubalis și anume: Bubalus bubalis arnee, Bubalus bubalis theerapati, Bubalus bubalis migona, Bubalus bubalis fulvus, Bubalus bubalis bubalis, Bubalus bubalis kerabau.

Alte specii de bivoli din genul Bubalus sunt: Bubalus depressicornis, Bubalus quarlesi, Bubalus mephistopheles, Bubalus mindorensis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.