Agadir este un oraş important din Maroc aflat pe coasta centrală, capitală provinciei Agadir-Ida Ou Tanane și a regiunii economice Souss-Massa-Drâa. Oraşul este situat pe malul Oceanului Atlantic, la poalele Munților Atlas, la nord de punctul în care râul Sous se varsă în ocean. Majoritate a locuitorilor săi vorbesc limba berberă ca limbă maternă.

panorama Agadir
panorama Agadir

Centrul oraşului este spaţios și dinamic. Acesta include bulevardele Mohammed al V-lea și Hassan II, Valea Păsări, bulevardele General Kettani, Mohammed VI, Moulay Abdellah, Mokhtar Soussi, precum și bulevardul principal al FAR. Tot aici se află şi Place Salam, Place de l’Esperance, Moscheea Loubnane și Piața cu două fântâni, care duce la centura verde a oraşului.

Plină de viață și dinamică, zona turistică de la malul mării este formată din bulevardul 20 August, Tawada Avenue, Corniche, Avenue de Oued Souss și districtul Founty „Baie des Palmiers”. Aici se găsesc multe hoteluri, restaurante, cafenele la modă și vile rezidenţiale. Agadir şi-a refăcut zona de deschidere la malul mării, frumoasa promenadă are aproximativ 5 km lungime.

Citește și:  Zi-mi pe unde te plimbi ca să îți spun ce să mănânci!
Plaja Agadir
Plaja Agadir

Recent a fost construit la poalele Casbah și Oued Tildi un port cu multe magazine de lux. În Agadir există, de asemenea moscheea Mohammed al V-lea, grădina Olhão (Olhão este un oraș de coastă situat în partea de sud a Portugaliei, care este asociat cu Agadir) și grădină Ibn Zaydoun. Cele mai multe hoteluri și restaurante au fost construite pe arterele principale din noul cartier Talborjet.

Din 2004, aici are loc Timitar, un festival de muzică din întreaga lume, care are loc în fiecare vară în luna iulie. Municipaliatatea dar şi alte organizaţii neguvernamentale organizează constant concerte, expoziții și întâlniri de arte vizuale, design, muzică, design grafic sau fotografie. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Maroc sunt situate la nord de Agadir. De-a lungul coastei sunt multe plaje mici și curate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.