Ambleside este un oraș situat în regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei. Oraşul face parte din Parcul Naţional Lake District şi are în proximitate lacul Windermere, cel mai mare lac din Anglia. Numele orașului este derivat din nordica veche şi semnifica „râu – banc de nisip – pășune de vară”.

În 1650, orașul a primit permisiunea de a organiza o piață și, ceva mai târziu, dreptul de a colecta taxe locale. Piaţa oraşului a devenit centru comercial pentru agricultură și comerțul cu lână din regiune. Clădirile istorice ale oraşului sunt bine conservate şi redau atmosfera medievală. Ele reprezintă principalele obiective turistice ale oraşului.

Bridge House
Bridge House

Bridge House a fost construită în urmă cu peste 300 de ani, fiind probabail o casa de vară. Acesta a fost cumpărată de către localnici în 1926, donată patrimoniului naţional, iar acum este folosită ca centru de informare turistică.

În partea de nord a orașului se găseşte Campusul Ambleside, care aparţine Universităţii din Cumbria, anterior acesta funcţiona ca şi Colegiul St. Martin Charlotte Mason.

Citește și:  Cele mai grozave plaje din Corfu

Ambleside1

Înainte de secolul al XVII-lea cimitirul principal a fost cel al Bisericii Sf. Martin. Ca urmare a construirii Căilor Ferate Kendal și Windermere în 1847, și dezvoltarii turismului, congregația anglicană a crescut. Prin urmare, în anii 1850, a fost construită Biserica Sf. Maria în stil gotic. Notabil este turnul său de piatră, o caracteristică neobișnuită pentru bisericile din regiunea Westmorland. În prezent biserica este cea mai înaltă clădire din oraș.

Raportat la dimensiunea sa, Ambleside are un număr relativ mare de pub-uri, aproximativ zece pub-uri și baruri pe o rază de sfert de milă. Ele sunt susținute atât de industria turismului, atât de importantă pentru oraș, precum și de numărul mare al studenților Universităţii din Cumbria. De asemenea, orașul se bucură de una dintre cele mai numeroase echipe de salvamonţi voluntari din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.