Aguascalientes este un oraş din Mexico. Oraşul este cunoscut pentru vitejii toreadori şi pentru luptele cu tauri, pentru vinuri fine, climatul blând și peisajele mexicane pitoreşti. Aguascalientes este al doilea cel mai mic stat din Mexic. Turiştii care ajung prima dată în Aguascalientes nu trebuie să rateze: să meargă la izvoarele minerale termale ale orașului, să facă un tur în jurul podgoriilor, să viziteze obiectivele turistice culturale din centrul istoric și târgul anual al orașului – Feria de San Marcos. Datând din 1604, acest târg are loc anual în lunile aprilie – mai și este unul dintre cele mai reprezentative din Mexic.

Aguascalientes1

Aguascalientes încă îşi păstrează farmecul colonial. Eforturile recente de restaurare au revitalizat multe dintre structurile coloniale din oraș. Arcade largi pietonale cuprind o mare parte din zona centrală, astfel încât turiştii se pot bucura de vizitare a obiectivelor turistice înr-o după-amiază cu adevărat relaxată. Orașul se mândrește cu o gamă impresionantă de hoteluri-boutique moderne, all-inclusive. La Aguascalientes, turiştii se pot bucura experienţe unice.

Citește și:  Finlanda, în goana după aurora boreală
Plaza De La Patria
Plaza De La Patria

Atracţiile turistice de la Aguascalientes includ: Plaza De La Patria în inima centrului vechi al oraşului, această piață frumoasă este dominată de o coloană înaltă Ionică construită în 1808 de către celebrul arhitect Manuel Tolsa. Pe partea de sud se află Palacio de Gobierno(Palatul Guvernului) – un fost conac cu o faţadă uimitoare de piatră de un roşu închis vulcanic. Se poate vizita pe jos de-a lungul holurilor sale interioare arcuite, aici se află picturile murale colorate pictate de artistul chilian Oswaldo Barra Cunninghan, un discipol al lui Diego Rivera.

Catedrală Bazilica
Catedrală Bazilica

Un alt obiectiv este minunata Catedrală Bazilica, finalizată în 173 și cunoscută pentru bolţile sale răsfoite, altarul neoclasic aurit și picturile coloniale de nepreţuit ale artistului Miguel Cabrera. Chiar lângă catedrală se află Teatro Morelos, construit în 1885, o piesă remarcabilă arhitecturală pentru stilul victorian.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.