Ahmedabad este cel mai mare oraş şi fostă capitală a statului indian Gujarat. Acesta este al șaptelea cel mai mare oraş din zona metropolitană a Indiei. Ahmedabad este situat pe malurile râului Sabarmati, la 30 de km de la capitala statului Gandhinagar. Deși a fost încorporat în Președinția Bombay în timpul dominaţiei britanice, Ahmedabad a rămas unul dintre cele mai importante orașe din regiunea Gujarat. Orașul şi-a câștigat porecla de “Manchesterul din Est”. Cricketul este un sport popular în Ahmedabad, iar Sardar Patel Stadium este situat în interiorul orașului. În 2012 , The Times of India a ales Ahmedabad ca fiind cel mai bun oraș pentru a trăi în India.

Arhitectura oraşului Ahmedabad variază de la vechi la foarte modern. În istoria orașului, sub Ahmed Shah, constructorii au amestecat cu măiestrie arhitectura persană cu cea hindusă, care a dus la stilul indo-saracenic. Multe moschei din oraș au fost construite în acest mod. Turiştii pot vizita Sidi Moscheea Saiyyed, care a fost construită în ultimul an al Sultanatului Gujarat. Acesta este curbată în întregime, are zece ferestre cu zăbrele de piatră pe partea din spate şi multe arcade.

Unele dintre cele mai populare și vizitate grădini din oraș sunt de Grădina Dreptului, Victoria Garden și Bal Vatika. Victoria Garden este situată la marginea de sud a Bhadra Fort și conține o statuie a reginei Victoria. Bal Vatika este un parc pentru copii situat pe marginea lacului Kankaria și găzduiește un parc de distracții și un parc de apă. Law Garden a fost numită după Colegiul de Drept situat aproape de ea. Alte grădini principale din oraș sunt: Grădina Parimal, Grădina Usmanpura, Grădina Prahlad Nagar și Grădina Lal Darwaja. Turiştii pot vizita Parcul Zoologic Ahmedabad care are un număr de specii pe cale de dispariție inclusiv flamingo, caracali, lupi asiatici și chinkara.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ