Alaska este un stat al Statelor Unite ale Americii situat în extremitatea de nord-vest a continentului nord-american. Alaska este un teren al aventurii la superlativ. Ţara are numeroase orașe și comunități care dispun de o diversitate de culturi și atracții turistice.

Chiar şi turiştii care nu au experienţă în aer liber pot face excursii de o zi și tururi ghidate pentru a descoperi adevărata Alaska, cea sălbatică. Multe râuri, lacuri și ape de coastă protejate oferă turiştilor șansa de a experimenta sporturi pe apă: rafting, caiac, curse cu barca cu jet sau canoe.

Denali Park
Denali Park

Operatorii turistici din zonă oferă aventuri ghidate la Denali Park, excursii de ciclism montan, expediţii de camping cu cortul sau cabane pe Lacul Otto. Alaska ofera unele dintre cele mai spectaculoase de pescuit din lume: pescuit de apă sărată, pescuit de apă dulce și chiar de pescuit la copcă. Fiecare regiune a statului oferă locuri de cazare, care corespund nevoilor pescarilor.

Glacier Bay
Glacier Bay

Turiştii pot face croaziere de zi pe ocean, cele mai populare destinații sunt la Glacier Bay, Fiordurile Kenai și Prince William Sound. Aceste călătorii oferă o privelişte minunată asupra coastei cu peisajele sale montane, ghețari și faună sălbatică. Se fac observaţii turistice de balene, foci, lei de mare, vidre de mare, capre de munte şi multe alte animale sălbatice unice şi protejate de rezervaţiile naturale.

Citește și:  Trăiește aventura la maximum! Cele mai căutate excursii safari din lume
Prince William Sound
Prince William Sound

Vizitatorii au o serie de oportunităţi turistice de la observarea balenelor, faunei sălbatice și excursii pe ghețar, până la orașe istorice și mine de aur din Alaska. Cel mai bun mod de a vedea ţara este cu hidroavionul. Zborul include un aterizarea pe lac sau fiord.

Hidroavion
Hidroavion

Restaurantele și viața de noapte din Alaska oferă turiştilor o experienţă de „ultimă frontieră”. Preparatele din fructe de mare, somon, halibut și crab atrag vizitatori din întreaga lume și pot fi savurate oriunde în stat.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.