Algiers este capitala și cel mai mare oraş din Algeria. Alger este situat la Marea Mediterană și în partea central-nordică a Algeriei. Uneori, poreclit El – Behdja sau Alger la Blanche pentru albul strălucitor a clădirilor sale, Alger este situat pe partea de vest a unui golf la Marea Mediterană.

Partea modernă a oraşului este construită pe un teren la nivelul malului mării, partea veche, orașul antic urcă dealul abrupt din spatele oraşului modern și este încoronat de Cetatea Casbah. Casbah și cele două chei formează un triunghi.

Casbah
Casbah

Există multe clădiri publice de interes pentru vizitatori. Printre acestea se află Kasbah, Piaţa Martirilor Sahat Ech-Chouhada, clădirea birourilor guvernamentale, Moscheia Ketchaoua, Catedrala catolică Notre Dame d’Afrique, Muzeul Bardo (un fost conac turcesc), vechea Bibliothèque Nationale d’Alger – un palat turcesc construit între anii 1799-1800 și noua Biblioteca Naţională, construită într-un stil care amintește de bibliotecile britanice.

Notre Dame d'Afrique
Notre Dame d’Afrique

Cel mai impresionat obiectiv turistic este Notre Dame d’Afrique, accesibilă doar cu o mașină pe cablu. Bazilica a fost construită în jurul anului 1858.

Monument des Martyrs
Monument des Martyrs

Monument des Martyrs este un monument de beton iconic pentru comemorarea războiului algerian de independență. Monumentul a fost deschis în anul 1982 la a XX-a aniversare a independenței Algeriei. Acesta este construit cu de trei picioare în formă de frunze de palmier care adăpostesc o flacără. La marginea fiecărei frunze de palmier se află o statuie a unui soldat, fiecare reprezentând o etapă din perioada de luptă a Algeriei.

El Jardin d'essai
El Jardin d’essai

El Jardin d’essai, situată în partea de est a Algerului, se întinde peste 80 de hectare și conține plante exotice şi grădini luxuriante. Acesta a fost creată în anul 1832 de către A. Hardy.

Turiştii pot merge şi la Villa Abd-el-Tif, fostă resedinţă Dey. Aceasta a fost folosită în timpul perioadei franceze de cunoscuţi artişti francezi, printre care şi pictorul Maurice Boitel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.