Cea mai cunoscuta locatie din tenisul international este All England Lawn Tennis and Croquet Club, aflat in Londra, Anglia. Initial, in anul 1869, acest club dispunea de nu mai putin de trei terenuri cu gazon, toate amenajate in Worpole Roade, Wimbledon, purtand denumirea de All England Croquet Club, iar terenul din mijloc era central, numai ca lucrurile aveau sa se schimbe atunci cand avea sa ia fiinta un nou joc de tenis pe iarba, in anul 1874.
Cel care a patentat acest nou joc de tenis pe iarba a fost, dupa cum bine stim, maiorul in retragere Water Wingfield. Astfel, noul joc a inceput sa castige tot mai multi fani printre care cei care iubeau deja sporturile pe iarba, Wimbledon devenind, deci, un loc emblematic pentru noul joc de tenis pe iarba. Asemenea crochetului, si tenisul se juca pe iarba, prin urmare, nu era nevoie de amenajarea unor terenuri costisitoare, asa cum, de pilda, se intampla in cazul crochetului.
Undeva prin anul 1877, jocul de tenis a ajuns la apogeul popularitatii sale de la acele vremuri, depasind crochetul, drept pentru care s-au si organizat la Wimbledon primele competitii nationale. Multi spun ca aceste prime competitii nationale de tenis au fost organizate pentru a strange fonduri pentru repararea tavalugului necesar gazonului, pe atunci, tavalug tras de ponei. Acea clipa a insemnat inceputul unei ere asupra careia tenisul urma sa guverneze, intreg mapamondul luand in serios acest sport.
Mai tarziu, si anume in anul 1882, clubul avea sa-si schimbe numele in All England Lawn Tennis and Croquet Club, ca in anul 1888, sa se buna bazele Asociatiei de Tenis pe Iarba, cea care, de altminteri, coordona jocul de tenis in Marea Britanie. In plus, aceasta asociatie functiona la Wimbledon, intrucat se mutase in prezenta locatie din Church Road, deschisa cu mare fast de catre regele George al V-lea in anul 1922.
Din acel moment, in acest sport fascinant au inceput sa intre, de altfel, si femeile, competitiile sportive de tenis capatand un caracter universal. De fapt, competitiile de tenis simplu femei si dublu barbati au debutat undeva prin anul 1884, ca mai apoi, in anul 1913, sa se oficializeze si competitiile dublu femei si dublu mixt. Inevitabil, datorita acestui sport, au inceput sa apara si celebritatile, jucatori de tenis faimosi, printre care fratii gemeni William si Ernest Renshaw, cei care au introdus serviciul cu mingea deasupra capului in locul celui de pe sub mana, acestia ramanand in istoria tenisului.
Mai mult decat atat, este stiut faptul ca William Renshaw este cel care a castigat titlul national la simplu de sapte ori. In fine, initial, campionatele de tenis se organizau doar pentru amatori. Desigur, multi erau amatori, pe cand altii erau profesionisti, stapanind perfect acest sport, doar ca le conveneau, in mod clar, sa participe sub aceasta tutela. Numai ca, incepand cu anul 1968, atunci cand a debutat „era openului”, aceasta regula a disparut.
Cu alte cuvinte, din anul 1968, toti jucatorii au avut liber la participarea la toate turneele. Iar astazi, parcursul istoriei tenisului si a campionatelor este conturat inedit in Muzeul Tenisului de la Wimbledon, inaugurat in anul 1977. Cei care vor sa viziteze acest muzeu extrem de interesant vor avea sansa sa viziteze si terenul central, care facea parte din All England Lawn Tennis and Croquet Club.