Insula Lion este situată la intrarea în râul Hawkesbury, în interiorul Golfului Broken și este considerată parte din zona administrației publice locale a orașului Gosford. Numele insulei este un nume descriptiv pentru că forma ei seamănă cu un Sfinx, o figură mitică a unui leu ghemuit. Insula a fost formată din rocă de siliciu ce a traversat din Antarctica acum 300 milioane de ani.

Lion Head1

În anul 1956, Parcul Național Fauna Reserve Lion Island a fost înființat pe insulă. Rezervația naturală acoperă toată insula, o suprafață de aproximativ 8 hectare. În decembrie 2006 a fost adăugată Patrimoniului Australian Național.

Insula găzduiește cea mai mare populație de pinguini Fairy (pinguini de statură mică) din zona Sydney. Pinguinii vin la țărm în fiecare noapte să doarmă în cuiburile de pe dealuri sau în apropierea stâncilor. Se spune că parada întoarcerii păsărilor pe insulă se face într-o anumită ordine, fiecare pasăre amintindu-și locul său în rând. De asemenea, insula oferă un habitat adecvat pentru înmulțirea păsărilor furtunii.

Citește și:  La Lonja de la Seda: Obiective turistice Spania - Valencia

Lion Head11

Accesul publicului pe insulă este posibil doar cu condiția obținerii unui permis de la Autoritatea Parcurilor Naționale și a Serviciului de Mediu Regional. Accesul se limitează strict pentru scopuri de conservare, educație și de cercetare. Insula nu are facilități pentru turismul de agrement.
Aceasta se află la 93 de metri deasupra nivelului mării, unde Oceanul Pacific întâlnește golful Broken cu râurile Hawkesbury și Pittwater. Terenul din rocă are caracteristici diverse, de exemplu stânca numită Capul Reginei Victoria, se spune că stânca seamănă cu profilul Reginei Victoria atunci când este observată dintr-un anumit unghi.

În luna noiembrie, marcând aniversarea înființării asociației BYRA (Bayview Yacht Racing Association) din anul 1949, se organizează o cursă a iahturilor în jurul insulei Lion. Oficial cunoscut sub numele de Cupa Lion Island Challenge, evenimentul este deschis tuturor membrilor și oaspeților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.