Saint-Denis este capitala regiunii franceze de peste mări, din insula Réunion, situată în Oceanul Indian. Acest oraș este situat în punctul cel mai nordic al insulei și are 158.139 de locuitori în mediul urban din regiunea Saint-Denis, din care 131.557 trăiesc în orașul Saint-Denis, iar restul în comuna vecină, Sainte-Marie.

Saint Denis1

Saint-Denis este o capitală mică, dar plină de viață, a insulei Réunion, un oraș pitoresc, flancat de trei munți și situat la gura de vărsare a râului Saint-Denis. Saint-Denis este un amestec sofisticat de restaurante, baruri și cluburi de noapte și multe alte atracții în stil francez și elemente tradiționale.

Acest oraș a fost inițial principalul port din Réunion, dar un port artificial în zona Le Port, pe coasta de nord-vest, l-a înlocuit în anii 1880, din cauza vânturilor și a mareelor ​​imprevizibile de la Saint-Denis. Cele două porturi sunt conectate cu o autostradă de 20 de km cu un peisaj pitoresc de-a lungul coastei. Saint-Denis este, în primul rând, un oraș administrativ. Din păcate, acest oraș este de multe ori evitat, iar aproape toți turiștii se îndreptă către excursii pe insulă, capitala fiind folosită doar ca un punct de plecare, datorită apropierii sale de aeroport. Cu toate acestea, St.-Denis merită câteva zile pentru a explora farmecul său înainte de a trece mai departe.

Francofonii se vor simți confortabil în St-Denis unde palmieri și copaci flamboaianți amintesc turiștilor că sunt undeva, într-un loc mai însorit și mai cald decât Franța, acest oraș ar putea fi ușor confundat cu o zonă provincială franceză, având magazine la modă, braserii, bistrouri și brutării.

Saint Denis11

Zona chic, malul mării de lux, cu promenada sa cunoscută sub numele de La Barachois și resturile micului port, care a existat odată, pot fi vizitate inclusiv un vechi depozit al companiei East India care găzduiește acum birourile pentru administrația franceză.

Grande Marche (sau piața mare) este o comoară de produse de artă și artizanat din Madagascar, condimente parfumate și textile, în timp ce piețele mai mici, oferă fructe și legume tropicale proaspete și delicioase. Un gust distinct francez amestecat cu arome din Africa, China, și India persistă creând un amestec care este evident chiar în preparatele culinare locale.

Turiștii trebuie să încerce preparatul delicios,,cari” (o tocană din carne sau pește gătit într-un sos și servit cu orez) sau preparatul ,,rougail” (o salsa de roșii picante), se pot gusta unele mâncăruri chinezești de la o mică tarabă de pe stradă sau se poate cumpăra mango și litche direct din copaci.

Citește și:  Muzeul Bailiffgate: Obiective turistice Anglia - Alnwick

Saint Denis111

Saint-Denis se mândrește cu un amalgam fascinant de arhitectură religioasă prezentă la moschei, la centrul Tamil, la templele budiste și catedrala sa, toate ilustrează diversitatea culturală a insulei. Există mai multe clădiri interesante, vechi, precum Muzeul de Istorie Naturală, un muzeu de artă modernă numit după poetul Léon Dierx și fațadele clădirilor vechi East India Company. De asemenea, este recomandat turiștilor iubitori de aventură să participe la drumeții în afara orașului și a se urca până la una dintre cele trei vârfuri din jur pentru o vedere panoramică superbă. Poate cel mai uluitor este drumul de la Route de la Montagne (sau Drumul de Munte), o pistă abruptă care șerpuiește până la partea de sus a unei stânci vulcanice care cade dramatic în mare.

La Reunion un arc mare decorat într-un stil hindus este o atracție turistică mai ales pentru cei interesați de arhitectura orașului. În general turiști vin aici pentru poze. Temple Tamoul este o altă construcție în stil indian cu o alură uimitoare, foarte înaltă și cu sculpturi hinduse tradiționale.

O atracție turistică pentru iubitorii de natură este locul în aer liber numit „13 Jardin de l’Etat 5 ”. Acest loc este o grădină frumoasă, cu un bazin de fântână care se întinde e o lungime mare, cu palmieri pe părțile laterale, situat între Rue Malartic și Rue de la Source.

Saint Denis111

La Paguode Chinoise este un altar chinez, o pagodă, cu o atmosferă plăcută și calmă minunată pentru a face fotografii, amplasată mai sus de strada Rue Sainte Anne. O atracție culturală este Muzeul Léon Dierx, fiind găzduit în fostul palat episcopal, construit în anul 1845. Acest muzeu conține cea mai importantă colecție de artă modernă din Réunion. Cele mai multe lucrări includ picturi, sculpturi si ceramică semnate de Picasso, Renoir, Gauguin și Matisse. Turiștii pot, de asemenea, să viziteze Muzeul de Istorie naturală Reunion, un muzeu frumos înființat în anul 1854 pentru a admira colecțiile sale istorice și culturale. Turiștii pot vedea și clădirea veche a primăriei, Catedrala Saint-Denis și Moscheea Noor-e-Islam pentru a învăța mai multe despre istoria locului.

Orașul St. Denis este, practic, plin de centre pentru sport și gimnastică, care împreună cu parcurile și plajele, nu îi lasă pe turiști să se plictisească. Vizitatorii pot face jogging în jurul zonei Jardin de L’Etat, care este amplasată pe stada Rue Poivre. Le Canal este un alt centru unde vizitatorii pot viziona filme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.