Insula Snapper este o insulă de 1,65 ha în Portul Sydney din Australia. Este situată în mijlocul canalului, în partea vestică, în amonte de Podul Sydney, adiacent suburbiei Drummoyne a orașului Sydney, la 0,3 km de Birkenhead Point, pe Râul Parramata. Insula a fost inițial o stâncă ieșită din apă, dar în 1931 a crescut în mărime de peste 7 ori prin adăugare de pământ, în jur de 1000 tone și forma ei a devenit ca a unui vapor. Acum, este în posesia administrației portului care ii va căuta o nouă destinație.

Snapper island1

Este cea mai mică insulă din Portul Sydney, închisă publicului până se va decide soarta sa. În 1879, insula a fost declarată rezervație naturală și fiind stâncoasă și neatrăgătoare nu era vizitată decât foarte rar. Dar mai apoi s-a decis transformarea insulei în bază de antrenament și 50 de recruți au curățat insula de vegetație și au aplatizat-o adăugându-i 1000 m² după 8 luni de muncă. Au sculptat-o să arate ca un vas cu pupa îndreptată spre Insula Cockatoo și arcul spre suburbia Drummoyne.

Citește și:  Chanticleer din Wayne: Obiective turistice SUA - Wayne

În 1921, a fost propus de Len Forsythe, fondatorul Ligii navale Australiene ca insula să fie folosită ca un loc de antrenament pentru cadeții marini, fiind unul dintre primele locații de antrenament de acest fel din Australia. În 1946 s-a inițiat ca o divizie de femei să fie instruită aici, dar apoi acest loc a devenit muzeu. În al doilea război mondial locul a devenit depozit pentru sterilul unei mine din apropiere. Clădirile s-au construit tot atunci odată cu facilitățile pentru antrenament, depozitele și platforma care imita puntea unui vas cu tot ce există în realitate pe un vas de navigație și s-au plantat singurii 3 copaci care mai există până acum.

Snapper island11

Un muzeu s-a deschis în 1960, iar veniturile se foloseau pentru întreținerea insulei, deoarece acesta conțineau piese din istoria navală a țării și a insulei, deopotrivă. În prezent, multe clădiri sunt invadate de termite și autoritățile încearcă să-l conserve pentru a-l reda în folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.