Anguilla este un teritoriu britanic de peste mări aflat în Caraibe. Acesta este unul dintre cele mai nordice puncte din Insulele Leeward din Antilele Lesser, situat la est de Puerto Rico și Insulele Virgine. Teritoriul este format din insula principală Anguilla cu capitala sa, Valea.
Anguilla a fost stabilit pentru prima dată de triburile amerindiene care au migrat din America de Sud. Cele mai vechi artefacte amerindiene găsite pe Anguilla au fost datate în jurul anului 1.300 î.Hr., și alte resturi de așezări care datează din 600 d.Hr. Anguilla a fost colonizată în primul rând de către coloniști englezi de la Saint Kitts, începând cu anul 1650.

Anguilla1

Turiştii vin la Anguilla pentru frumuseţea naturală şi atmosfera liniştită, galeriile de artă, precum și alte oferte istorice și culturale. Pe litoral, opțiunile de plajă sunt aparent fără sfârșit: Rendezvous Bay, Cove Bay și Bay Mead sunt plaje largi cu nisip fin. Plaje mai mici includ Limestone Bay, cunoscut pentru activităţile snorkeling și Little Bay la care se ajunge doar cu barca. Captaina Bay și Junk Hole Bay sunt mai îndepărtate.

Citește și:  Orasul Strasbourg: Obiective turistice Franta - Strasbourg

Vizitatorii se pot bucura în terasele şi restaurantele de pe insulă de o varietate de preparate din bucătăria anguilliană ce are la bază o abundenţă de fructe de mare: creveți, crabi, languste, scoici sau mahi – mahi. Codul sărat este un aliment de bază folosit la tocăniţe, la musaca și supe.

Anguilla11

Activitățile pe teren includ: călărie, observare de păsări, ciclism și degustări de băuturi spirtoase la Pyrat Rum Distillery. Pasionații de artă se pot bucura de turnee în cele 16 de galerii din Anguilla, care oferă un amestec obiecte realizate prin meșteșuguri locale, sculptură în lemn, sticlă suflată manual și artă plastică. Aici, au loc mai multe festivaluri precum Festivalul de Muzică Moon Splash în martie sau Bankie Banx – un festival culinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.