Alyth este un sat în Perth și Kinross, Scoția, situat la nord-est de Blairgowrie. Alyth este situat într-o regiune care îi poartă numele și se află la o confluenţă de drumuri folosite de fermieri pentru a aduce oile de pe deal până la piață.

Podul pitoresc pentru trăsuri construit în secolul al XVII-lea este doar unul dintre podurile de piatră şi podeţele care fac trecerea în localitate.

podul pitoresc Alyth
podul pitoresc Alyth randyplunkett.wordpress.com

Ruinele bisericii vechi, cunoscută local ca The Arches, şi cimitirul sunt aşezate într-o poziție proeminentă în partea de sus a orașului. Clădirea bisericii actuale, construită în anul 1839 de arhitectul din Edimburg Thomas Hamilton, domină orizontul oraşului Alyth. Clădirea bisericii este construită în stil gotic, cu influențe romanice, în special ferestrele, și are un turn destul de înalt pentru astfel de construcţii.

În interiorul bisericii se află piatra de mormânt a lui Sir George Ramsay, al șaselea baronet de Bamff, care a fost ucis într-un duel la Musselburgh, în aprilie 1790 – unul dintre ultimele decese într-un duel din Scoția.

Citește și:  Paris: mai mult ca perfectul. A doua zi

În pridvorul bisericii se păstreaza o lespede de cruce de la sfârșitul secolului al VIII-lea. Crucea este decorată pe o față cu un singur simbol Pictish, reprezentat de un disc dublu. Acestă lespede a fost descoperită în Alyth în anul 1887, atunci când s-a făcut nivelarea unui teren în fața case clericale.

Muzeul Perth
Muzeul Perth

Un club de golf a fost înființat în Alyth în anul 1894. Terenul de nouă găuri care a fost proiectat de Old Tom Morris St. Andrews a fost modificat mai târziu și extins la 18 de găuri de James Braid, în anul 1934. Orașul are un muzeu local mic, deschis doar în timpul verii, care este condus de Muzeul Perth. Acesta are acces la „arcade”, cele mai vechi clădiri din Alyth. Arcadele sunt nesigure şi nu mai sunt deschise pentru public.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.