Toate medicamentele sunt droguri daca sunt consumate in exces insa nu si toate drogurile pot fi medicamente si desigur nu toate afecteaza. La noi in tara probabil ca conceptul de drog are numai conotatii negative, uitand adesea ca orice substanta chimica consumata poate sa fie distrugatoare dar si benefica si are efecte dintre cele mai diverse in functie de organismul nostru. In continuare va vom prezenta o serie de lucruri despre amfetamine care va pot elucida unele mistere si lamuri anumite aspecte:

Amfetaminele se ascund in suplimente
Amfetaminele se ascund in suplimente sursa: www.thedailybeast.com/amphetamines-are-hiding-in-your-supplements
  • Amfetaminele sunt considerate droguri periculoase deoarece ele maresc capacitatea de a reactiona a organismului si duc la dependenta. Amfetaminele ajuta inima sa isi faca treaba mai bine, deoarece pompeaza mai mult cantitatea de adrenalina in corp si ajuta organismul sa se concentreze mai bine.
  • Amfetaminele au fost folosite ca si medicament pentru soldati in cel de-al doilea razboi mondial deoarece le dadea acestora mai multa putere de reactie si implicit mai multa energie, cat si mai multa rezistenta la stres si capcitate de concentrare mai mare si dorinta de a lupta, avand indus gandul invincibilitatii.
  • Amfetaminele au fost create intre cele doua razboaie mondiale iar soldatii care au fost implicati in consumul lor deveneau foarte atenti, puternici, excesiv de vorbareti, euforici, plini de energie, mandri, cu instincte de invincibilitate, avand pupilele dilatate.
  • Amfetamina este folosita si pentru tratarea unor boli de natura psihologica sau psihosomatica, insa avand in vedere ca provoaca dependenta este unul dintre cele mai uzate droguri, iar un derivat preferat este cel cunoscut si sub denumirea de „speed”.
  • Amfetaminele sunt de mai multe feluri iar cele utilizate ca si droguri sunt: amfetamina sulfat, care este sub forma de pulbere de culoare alba, aceasta este ilegala, ca si metamfetamina, aceasta fiind prezenta in mai multe forme (sticla, meth, gheata, speed, cristal sau inghetata).
  • Amfetamina produce o dependenta psihologica, ea fiind periculoasa atat folosita pe termen scurt cat si folosita pe termen lung. In cazul in care se administreaza ca si medicament atunci el trebuie luat sub observatia atenta a medicului sau a unor adulti, in cazul in care este vorba despre un copil.
  • Daca este consumata pe termen scurt chiar daca numai pentru tratament, amfetamina, ofera energie excesiva, dilata pupilele, acesta fiind primul semn, ofera incredere, o stare de bine, optimism, forta in a duce planuri la bun final, motiv pentru care este recomandata de catre medicii specialisti in cazurile pacientilor bolnavi de ADHD sau care sufera de alte tulburari de comportament.
Amfetaminele - Stiati ca
Amfetaminele – Stiati ca sursa: adf.org.au/drug-facts/amphetamines/
  • In cazul in care este consumata pe termen foarte lung si excesiv atunci efectele pot fi grave, deoarece amfetamina subtiaza vasele de sange, afecteaza inima, creeaza halucinatii, stari grave de anxietate, paranoia, deziluzii si depresii majore.
  • Cei care iau amfetamine pe termen lung ca si medicamente, trebuie sa isi ia si anumite masuri de siguranta, iar principalele sunt cele de alimentatie. In cazul in care aveti de urmat o reteta prescrisa de medic pe termen lung atunci trebuie sa va alimentati bine, sa consumati vitamine in plus, cat si un supliment de calciu, sa va tineti sub observatie greutatea si intreaga dieta.
  • Amfetaminele  reduc pofta de mancare ceea ce duce la consumul lor in tinerea unor diete pentru slabit avand, desigur, efecte nedorite. Ele mai sunt numite si amine tonifiante, sau chiar amine de trezire. Consumate in exces pot duce chiar la deces.
  • Felul in care actioneaza amfetaminele in corp reprezinta cea mai mare problema deoarece ele elibereaza dopamina, intr-un mod excesiv, si stimuleaza psihomotorul, ceea ce duce la dependenta de stare. In momentul in care performantele cresc si starea este tot mai buna, ducandu-ne spre succes mereu, este normal sa dorim sa consumam tot mai mult ca sa ne ancoram in starea cu pricina. Autodistrugerea este insa posibila deoarece in momentul consumului de amfetamine se consuma si mai multe resurse de energie iar daca in perioada imediat urmatoare se consuma aceeasi cantitate sau chiar una mai mare atunci rezervele energetice nu au timp suficient cat sa se refaca.
Amfetaminele - consumul excesiv duce la stari excesive
Amfetaminele – consumul excesiv duce la stari excesive sursa: www.northernillinoisrecovery.com/rehab-blog/commonly-abused-prescription-amphetamines/
  • Efectele amfetaminelor sunt: reduc pofta de mancare, reduc senzatia de somn, te tin treaz foarte mult, accelereaza modul si puterea de gandire, dau o initiativa mai mare, originalitate si creativitate cat si incredere in propriile forte.
  • Amfetaminele sunt folosite ca si medicament in afectiuni precum: obezitate, deoarece inhiba senzatia de foame, ele sunt folosite ca si anorexigene, narcolepsie, ADHD, deficite comportamentale, tulburari de memorie.
  • Consumul excesiv de amfetamine mai duc si la agitatie excesiva, la stari de confuzie, cat si la confuzie care in cele din urma duc la ischemie sau coma, generand si o adevarata psihoza. Insa dintre efectele consumului excesiv de amfetamine mai amintim si probleme de tensiune, cardiovasculare, deci cu vasele de sange, care pot plesni, genereaza tahicardie, vasculite, in cazul unui abuz cronic, disritmii, iar in unele cazuri pot aparea si deshidratari grave si rabdomioliza. Cele mai putin grave simptome ale consumului excesiv de amfetamine sunt palpitatiile, durerile de cap, varsaturi sau greata, lipsa de somn, care duce la epuizare, uscarea gurii in mod excesiv.
  • Finalmente trebuie sa lamurim un aspect si anume acela ca amfetaminele nu provoaca o dependenta fizica, deci organismul nostru poate trai fara ele, in cazul unui consum deosebit de mare, insa are nevoie de o cura. Ceea ce le deosebeste pe amfetamine de restul drogurilor este faptul ca ele genereaza o stare de dependenta psihica, deci mai mult creierul este cel care cere consumul repetat, fiind intr-o forma mai buna in urma acestor substante. Insa dupa o perioada de consum excesiv poate sa intervina toleranta la aceste medicamente, corpul obisnuindu-se cu ele si cerand o doza mai mare, care cu timpul duce la o dependenta fizica, o forma dintre cele mai fatale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.